Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ohlasy médií: Comeback po kolapse. Pini nastavil kurz a Slovenka dupla na plyn

Svetové médiá po dramatickom olympijskom slalome vyzdvihujú kúsok Petry Vlhovej, ktorá sa po parádnom druhom kole vyšvihla na čelo a s napätím sledovala jazdy siedmich súperiek. Slovenskú lyžiarku napokon nezdolala ani jedna. Prečítajte si ohlasy na zlatú medailu Liptáčky.

09.02.2022 10:20
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová so svojím tímom.
debata (7)

AP (USA): Petra Vlhová pridala do zoznamu svojich úspechov zlatú olympijskú medailu, pre Slovensko prvú v alpskom lyžovaní. Pomohla jej odčiniť slabý výkon v pondelkovom obrovskom slalome. Jej najväčšia súperka Mikaela Shiffrinová opäť nedokončila svoju úvodnú jazdu.

Vyzeralo to tak, že aj minulosezónna celková šampiónka Svetového pohára Vlhová po nevydarenom prvom kole zažije ďalšie sklamanie, keď na líderku strácala 0,72 sekundy, no na trati druhej jazdy, ktorú postavil jej tréner Mauro Pini, to napravila. „Nechala tam svoje srdce. O to som ju požiadal,“ uviedol kouč.

vlhová Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o Petre Vlhovej na ZOH

Blick (Švajč.): Petra Vlhová získala pre Slovensko zlatú medailu. Prvé kolo favoritkám nevyšlo, Mikaela Shiffrinová odstúpila po pár sekundách jazdy, Vlhová stratila na líderku sedem desatín.

V druhom kole bolo viac zmien rytmu. Tréner Petry Vlhovej Mauro Pini nastavil kurz – a Slovenka dupla na plyn. Najmä v spodnej časti ukázala najlepšia slalomárka silu. Vrátila sa do hry, zdolávala jednu súperku za druhou a zamierila k pódiu.

Napokon sa stala olympijskou víťazkou. Wendy Holdenerová získala bronz, Michelle Gisinová rovnako ako líderka po 1. kole Lena Dürrová nezvládli tlak a obe skončili mimo pódia.

Petra Vlhová Čítajte aj Slovensko má zlato, Vlhová vyhrala slalom. Ďakujem, že ste mi verili

Neveitalia.it (Tal.): Neuveriteľný comeback a zlato pre Petru Vlhovú. V bláznivom slalome v Jen-čchingu si z ôsmeho miesta v prvom kole vybojovala zlato. Slovenka je najspravodlivejšou víťazkou vzhľadom na to, čo predviedla v posledných rokoch a najmä v tejto sezóne.

Využila aj to, že trať 2. kola postavil jej tréner. Adaptácia na tento sneh pre ňu bola komplikovaná, no napokon o osem stotín zdolala Katharinu Liensbergerovú. Taliankam sa nedarilo, Federica Brignoneová druhé kolo nedokončila, no v piatok v super-G by sa veci mali zmeniť…

ZOH 2022: zlaté druhé kolo Petry Vlhovej Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zlatý úsmev Petry Vlhovej.

ORF (Rak.): Katharinu Liensbergerovú ako siedmu po prvom kole zdolala v druhom len Petra Vlhová, ktorá za ňou dokonca po úvodnej jazde o jednu priečku zaostávala. Finále mohlo byť vzhľadom na malé rozdiely len ťažko napínavejšie.

Vlhová a Liensbergerová sa postarali o husársky kúsok a v cieli spolu čakali na výsledky súperiek. Obe sa napokon tešili zo zisku svojich prvých olympijských medailí.

Mikaela Shiffrinová odstúpila už v prvej jazde a po obrovskom slalome zažila ďalší debakel. „Nič jej to neuberá na stále hviezdnej kariére,“ reagovala jej krajanka Lindsey Vonnová.

Petra Vlhová Čítajte viac NÁZOR: Tri zázraky

AFP (Fr.): Petra Vlhová predviedla ohromujúce druhé kolo olympijského slalomu, po ktorom získala zlato po tom, čo Mikaela Shiffrinová vypadla z boja o medailu nevydarenou prvou jazdou.

Slovenka si udržala pevné nervy po ôsmom mieste a s narastajúcou nervozitou sledovala, ako sedem pretekárok pred ňou nedokázalo vyrovnať jej čas.

Najbližšie k nej bola úradujúca svetová šampiónka Katharina Liesbergerová, ktorá zaostala o osem stotín sekundy, bronz získala Wendy Holdenerová (0,12 s).

Olympijský slalom v obrazoch Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Kritický moment, po ktorom Mikaela Shiffrinová...

iDnes.cz (ČR): Nevídaný obrat predviedla v olympijských pretekoch v slalome slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Prvé kolo pokazila, bola až ôsma so stratou 72 stotín, napriek tomu sa odvážnou druhou jazdou vyšvihla až k zlatu!

Aj česká reprezentantka Martina Dubovská si v druhom kole polepšila a vyjazdila si trináste miesto. Americká superstar Mikaela Shiffrinová nedokončila prvé kolo.

Vlhová vybojovala pre Slovensko prvú olympijskú medailu v alpskom lyžovaní v histórii, a hneď zlatú!

Mauro Pini Peking 2022 Čítajte aj Posledné slová pred jazdou: Daj do toho srdce. Tak, aby si nič neľutovala

Aftonbladet (Švéd.): Sara Hectorová bola na ceste k senzačnej medaile v slalome, v trileri druhého kola začala dobre a na líderku Petru Vlhovú mala takmer polsekundový náskok. Víťazka pondelkového obrovského slalomu napokon nedokončila.

„Lyžovanie je niekedy brutálne. Bolo by skvelé, keby som odtiaľto odišla s dvoma zlatými, ale som veľmi hrdá na to, čo mám,“ uviedla. Víťazstvo ukoristila Vlhová pred Katherinou Liensbergerovou a Wendy Holdenerovou.

Petra Vlhová Čítajte aj Slzy, objatia, dráma v cieli. Pozrite si zlaté momenty Petry Vlhovej

BBC (V. Brit.): Petra Vlhová predviedla skvelú druhú jazdu a z ôsmeho miesta sa vyšplhala k zisku zlata. Americká obľúbenkyňa Mikaela Shiffrinová v Pekingu nedokončila po chybe druhé preteky za sebou. Práve v týchto disciplínach mala najväčšie šance na zlatú medailu.

Na twitteri ju medzi prvými podporila športová gymnastka Simone Bilesová, ktorej OH v Tokiu nevyšli podľa očakávaní verejnosti a niekoľko štartov neabsolvovala.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
7 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Katharina Liensbergerová