Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Netreba sa opúšťať, vraví mladšia Fialková. Češku pripravil o zlato posledný výstrel

Sestry Fialkové chcú čo najrýchlejšie hodiť za hlavu nevydarený úvod zimných olympijských hier v Pekingu a sústrediť sa na druhú časť biatlonového programu, v ktorom chcú podať lepšie výkony a zabojovať o lepšie výsledky.

07.02.2022 20:23
Čína Peking ZOH2022 Biatlon vytrvalostné 15 km... Foto: ,
Ivona Fialková počas vytrvalostných pretekov v Pekingu.
debata (4)

Po nevydarenom mixe sa slovenským biatlonistkám nedarilo podľa predstáv ani v pondelkových vytrvalostných pretekoch.

Lepšie skončila Paulína Fialková, ktorá mala streleckú bilanciu 0–2–1–1 a s mankom necelých päť minút na víťazku Denise Herrmannovú z Nemecka obsadila 42. miesto.

Čína Peking ZOH2022 Biatlon vytrvalostné 15 km ženy Fialkov? Čítajte aj Finiš v piatej desiatke. Fialkové sklamanie z mixu neodčinili

„Určite s tým nie som spokojná. Nepodala som svoj dobrý výkon. Mrzí ma hlavne tá druhá položka, pretože sa mi veľmi klepali nohy a nedokázala som ju ustáť. Je to vec, s ktorou dlhodobo bojujem a neviem s ňou nič spraviť a dnes to prišlo práve na tej prvej stojke,“ povedala pre TASR.

Na ďalších dvoch položkách minula po jednom terči a so štyrmi chybami nemohla pomýšľať na lepšie umiestnenie. Navyše, keď v centre Čang-ťia-kchou oproti predchádzajúcim dňom ustal vietor.

"Štyri chyby sú veľa, pretože podmienky na strelnici boli naozaj dobré. Ani na trati sa mi nedarilo tak, ako na poslednom Svetovom pohári v Ansterselve.

Tam som sa už cítila dobre, ale tu ma to telo zatiaľ nechce pustiť," povedala staršia zo sestier, ktorá v talianskom stredisku obsadila vo vytrvalostných pretekoch 16. a v hromadných dokonca 11. miesto.

Ivona Fialková Čítajte aj Fialková si sypala popol na hlavu. Mrzí ma to, od zimy ma klepe ako osiku

„Bojujem s tým, snažím sa to prelomiť a verím, že v druhej časti olympiády sa to zmení. Ako vždy dám do toho všetko a dúfam, že to pôjde.“

V nej čaká slovenské biatlonistky 11. februára šprint na 7,5 km a podľa jeho výsledkov stíhačka (13. 2.) a teoreticky preteky s hromadným štartom (19. 2.). Štafeta je na programe 16. februára.

Aj mladšia zo sestier Ivona Fialková už upiera zrak k nasledujúcim disciplínam, keďže tie úvodné sa jej nevydarili. V pondelok si pokazila preteky rovnako ako Paulína na prvej stojke, keď netrafila až štyri terče.

"Veľmi ťažko k tomu niečo povedať. Tá položka mi nesadla a pokazila som si ňou celé preteky. Na ostatných položkách i na trati to pritom bolo dobre a cítila som sa dobre.

Na ležke som sa dokázala spamätať z tej štafety a nastaviť sa na to, že to padá, no potom prišla tá stojka," povzdychla si.

Ivona Fialková Čítajte aj Výbuch Slovákov vo veľkom vetre. Toto nie je biatlon, tvrdí Fialková

Na úvodnej položke strieľala zo zadných stavov, aby sa schovala pred meniacim sa vetrom.

„Chcela som ísť na istotu, nech sa skryjem za ostatné pretekárky, ale možno bola lepšia taktika dlhšie sa vydýchať po zjazde a ísť viac dopredu,“ zamyslela sa.

Ivonu Fialkovú mrzela pokazená položka o to viac, že mala na trati 19. čas na úrovni Švédky Hanny Öbergovej.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

"Treba to zahodiť za hlavu. Šprint sú nové preteky, ktoré nemajú s vytrvalostnými nič spoločné, takže treba ísť zase naplno. Netreba sa opúšťať, že nevyšli preteky a všetko bude zlé.

Stále je tu šprint, naň nadväzuje stíhačka, ktorá mi v tejto sezóne ide najlepšie. Takže ešte je tu šanca, budem bojovať do posledných pretekov a potom budem hodnotiť," dodala.

Davidovú za podobné chyby tréner naháňal žihľavou

V pondelok bola blízko k triumfu Markéta Davidová. Majsterka sveta a držiteľka malého glóbusu v tejto disciplíne vybielila všetky terčíky, no pri záverečnom pokuse minula. Po trestnej minúte finišovala šiesta.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Markéta Davidová (@makulaa)

Ako informuje Sport.cz, podľa jedného z trénera Jiřího Holubca šla strela doľava nahor, pomerne ďaleko od terča.

"Prešla som to a nezastavila na terči. To sú moje klasické chyby, väčšinou nahor. Už ich robím menej často, ale stále ich robím.

Jindra (bývalý tréner Šikola) ma za ne na tréningu vždy naháňal so žihľavou. Inak sa mi strieľalo dobre, robila som, čo mám. Škoda tej poslednej rany," uviedla pre uvedenú stránku.

medilová bilancia Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto je najúspešnejší? Pozrite si medailovú bilanciu
4 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Paulína Fialková #Ivana Fialková #Markéta Davidová