Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Šimoňáková má za sebou úvodné jazdy, super-G bez Andreasa Žampu

Boje v Pekingu pokračujú. Sledujte s nami, čo sa v dejisku zimných olympijských hier momentálne deje.

07.02.2022 04:53 , aktualizované: 16:07
Čína Peking ZOH2022 sánkovanie ženy Šimoňáková Foto: ,
Katarína Šimoňáková.
debata (2)

15.45: Nemecká sánkarka Natalie Geisenbergerová sa usadila na čele po úvodných dvoch jazdách súťaže jednotlivkýň na ZOH 2022 v Pekingu. Štvornásobná olympijská víťazka si v ľadovom tobogane strediska Jen-čching utvorila náskok 208 tisícin sekundy pred krajankou Annou Berreiterovou.

Na priebežnej tretej pozícii bola Taťjana Ivanovová vo farbách Ruského olympijského výboru (ROC) so stratou 0,591 s. Slovenská reprezentantka Katarína Šimoňáková figurovala na 25. priečke (+3,150).

medilová bilancia Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto je najúspešnejší? Pozrite si medailovú bilanciu

Obhajkyňa olympijského zlata Geisenbergerová profitovala z pádu krajanky Julie Taubitzovej. Úradujúca majsterka sveta v úvodnej jazde síce vytvorila časom 58,345 s nový traťový rekord a viedla s náskokom 0,057 spred Geisenbergerovou, v druhom kole však v závere spadla, čo pochovalo jej nádeje na zisk medaily.

Do cieľa sa dokĺzala mimo saní a po dvoch jazdách klesla na 14. pozíciu (+1,595).

Dvadsaťštyriročná Šimoňáková, ktorá po premiére na ZOH 2018 v Pjongčangu štartuje na svojej druhej olympiáde, v prvej jazde zaváhala v nájazde do predposlednej zákruty a zaradila sa na 27. miesto s odstupom 1,779 s.

V druhej jazde sa vyhla väčším problémom, zašla o 273 tisícin lepší čas a polepšila si v priebežnom poradí o dve priečky. Súťaž žien vyvrcholí tretími a štvrtými jazdami v utorok 8. februára (12.50/14.35 SEČ).

15.26: Čínsky šortrekár Žen C'-wej získal zlatú medailu v pretekoch na 1000 m. Striebro si odniesol jeho krajan Li Wen-lung, bronz získal maďarský reprezentant Shaoang Liu.

Do 5-členného finále sa okrem menovanej trojice dostali aj Shaolin Sandor Liu reprezentujúci Maďarsko a Číňan Wu Ta-ting.

Semjon Jelistratov Čítajte aj Nevšímaj si to, sme jedna krv! Kamarátov z dráhy politika nerozdelí

Finále malo dramatický priebeh. Štyri kolá pred koncom boli preteky prerušené po tom, ako sa na ľade objavili príliš veľké ryhy a bola ohrozená bezpečnosť pretekárov.

Bezprostredne po reštarte sa do čela dostali dvaja čínski reprezentanti, no päť kôl pred koncom ich predbehol Shaolin Sandor Liu. Ten napokon prišiel do cieľa s minimálnym náskokom štyroch stotín sekundy pred C'wejom. Maďarský reprezentant však následne dostal žltú kartu za to, že v cieľovej rovinke rukou zabránil C'wejovi v predbiehaní.

Pre víťazného Číňana je to už druhá zlatá medaila zo ZOH v Pekingu, prvú získal v štafete.

Výsledky mužov na 1000 m: 1. Žen C'-wej 1:26,768 min, Li Wen-lung (obaja Čína) 1:29,917, Shaoang Liu (Maď.) 1:35,693

15.10: Talianski curleri v semifinálovom zápase turnaja miešaných dvojíc zdolali svojich švédskych súperov jednoznačne 8:1. Tandem v zložení Amos Mosaner a Stefania Constantiniová tak ostáva na ZOH bez prehry a vo finále sa stretne s Nórmi, ktorí si poradili s Veľkou Britániou 6:5.

Pre krajinu z Apeninského polostrova bude curlingová medaila prvá z tejto disciplíny. Ich súperi obhajujú bronz z Pjongčangu 2018.

Finále je na programe v utorok o 13.05 SEČ, súboj o bronz o 7.05 SEČ.

Mix: Taliansko – Švédsko 8:1, Nórsko – Veľká Británia 6:5

14.59: Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v pondelkovom prípravnom stretnutí s Nemeckom 3:5.

Modelovaný zápas v tréningovej hale sa hral na 2×20 minút, plus ďalších päť minút vo formáte 3 na 3. Zverenci trénera Craiga Ramsayho vstúpia do olympijského turnaja v Pekingu štvrtkovým súbojom s Fínskom (9.40 SEČ), v C-skupine sa stretnú ešte so Švédskom (v piatok 11. februára o 9.40 h) a Lotyšskom (v nedeľu 13. februára o 5.10 h).

Hokej – prípravný zápas:
SLOVENSKO – Nemecko 3:5

14.57: Reprezentanti Slovinska vybojovali zlaté medaily v skokoch na lyžiach v súťaži miešaných tímov. Strieborné medaily si odniesli reprezentanti Ruského olympijského výboru (ROC), bronz získali Kanaďania.

Išlo o prvú tímovú súťaž skokanov v Pekingu a zároveň o olympijskú premiéru zápolenia miešaných tímov. Poznačilo ju veľa diskvalifikácií, na ktoré doplatili viaceré favorizované družstvá. Z toho vyťažili Rusi a Kanaďania, ktorí doplnili Slovincov na stupni víťazov.

Rjoju Kobajaši Čítajte aj Životný úspech. Na strednom mostíku zvíťazil Kobajaši

Slovinci v zložení Nika Križnarová, Timi Zajc, Urša Bogatajová, Peter Prevc potvrdili pozíciu najväčších favoritov. Za prvenstvom vykročili už po 1. kole. V ňom získali 506,4 bodov, čo bolo o 22 viac než priebežne druhí Japonci.

Do 2. kola sa neprebojovali reprezentanti Nemecka a Číny. Slovinci sa vyhli diskvalifikáciám aj v druhom kole, svoj náskok postupne zvyšovali a Peter Prevc záverečným skokom potvrdil slovinské zlato a zároveň dostal svoj tím cez hranicu 1000 bodov.

14.41: Talianska šortrekárka Arianna Fontanová získala zlatú medailu v pretekoch na 500 metrov. Vo finále predstihla Suzanne Schultingovú z Holandska, bronz získala Kanaďanka Kim Boutinová. Pre 31-ročnú Fontanovú to je už 10. medaila z olympijských hi­er.

Fontanová aj Boutinová si zopakovali umiestnenia z olympiády spred štyroch rokov v Pjongčangu. Pre Talianku to bol už druhý cenný kov z Pekingu, v miešanej štafete na 2000 m získala striebro. Jej rekordná zbierka zo ZOH obsahuje 2 zlaté, 3 strieborné a 5 bronzových medailí.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Arianna Fontana (@aryfonta90)

Finálovej jazde predchádzal „uliaty“ štart v podaní Boutinovej a aj kolízia Schultingovej s Fontanovou, po ktorom Talianka spadla a preteky nakrátko prerušili.

Po väčšiu časť finálovej jazdy sa Fontanová držala v tesnom závese za Schultingovou. V úvode posledného kola jej však vyšiel predbiehací manéver v zákrute a dostala sa na prvé miesto.

V B-finále triumfovala Ruska Jelena Sereginová pred Kanaďankou Alyson Charlesovou a Maďarkou Petrou Jászapátiovou.

Výsledky žien na 500 m: 1. Arianna Fontanová (Tal.) 42,48 s, 2. Suzanne Schultingová (Hol.) 42,57, 3. Kim Boutinová (Kan.) 42,73, 4. Čang Jü-tching (Čína) 42,80, 5. Hanne Desmetová (Belg.) 42,94

14.36: Skokanky na lyžiach Saru Takanašiovú, Katharinu Althausovú a Danielu Iraschko-Stolzovú diskvalifikovali z pondelkovej súťaže miešaných tímov.

U všetkých troch boli dôvodom skokanské kombinézy, ktoré nespĺňali kritéria Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Takanašiová je rekordérka v počte získaných veľkých glóbusov a triumfovala v úplne prvej súťaži miešaných tímov na majstrovstvách sve­ta.

Nemka Althausová je držiteľka dvoch individuálnych strieborných medailí zo ZOH a Rakúšanka Iraschko-Stolzová má na konte dva tituly z majstrovsti­ev sveta.

Diskvalifikácia ukončila preteky aj pre ich tímy. V nedeľu z rovnakého dôvodu vyradili z individuálnej súťaže na strednom mostíku aj nórskeho držiteľa veľkého glóbusu Halvora Egnera Graneruda. Informácie priniesla DPA.

14.06: Nemecká sánkarka Julia Taubitzová sa usadila na čele po úvodnej jazde súťaže jednotlivkýň. Úradujúca majsterka sveta predstihla v ľadovom tobogane strediska Jen-čching o 57 tisícin sekundy krajanku Natalie Geisenbergerovú.

Časom 58,345 s vytvorila nový traťový rekord. Tretia najrýchlejšia bola Rakúšanka Lisa Schulteová (+0,178).

Dominanciu nemeckých farieb zvýraznila priebežným štvrtým miestom Anna Berreiterová (+0,180). Slovenská reprezentantka Katarína Šimoňáková, ktorá po účasti na ZOH 2018 v Pjongčangu štartuje na svojej druhej olympiáde, sa po zaváhaní v nájazde do predposlednej zákruty zaradila na 27. miesto.

Vlajkonosička slovenskej výpravy na otváracom ceremoniáli zaostávala po prvej jazde za Taubitzovou o 1,779 s. Druhá z celkovo štyroch jázd je na programe od 14.30 SEČ.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

12.02: Kanadské hokejistky zvíťazili v zápase A-skupiny olympijského turnaja nad výberom Ruského olympijského výboru (ROC) vysoko 6:1.

Favoritky turnaja sú na prvom mieste tabuľky s rovnakým počtom bodov ako americký tím. Zaujímavosťou bolo, že hráčky oboch družstiev odohrali zápas v respirátoroch.

Hokej, Rusko, Kanada Čítajte viac Rusky nedodali testy, Kanada odmietla nastúpiť. Napokon sa hralo s respirátormi

Kanaďanky pôvodne odmietli nastúpiť, pretože Rusky pred duelom nedodali negatívne výsledky testov na koronavírus. Duel sa pôvodne mal začať o 5.10 SEČ, no na ploche boli len reprezentantky ROC. Aj tie neskôr zamierili do šatní. Napokon sa začalo s hodinovým oneskorením a hráčky mali pod košíkmi respirátory.

V prvom pondelňajšom stretnutí B-skupiny Dánky prekvapivo zdolali výber Českej republiky 3:2. Počas duelu pritom dvakrát prehrávali, nakoniec ho však otočili a dosiahli historicky prvú výhru na zimných olympijských hrách.

Rusky a Kanaďanky hrali s respirátormi Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
V zápase medzi Ruskami a Kanaďankami mali...

11.23: Nemecká biatlonistka Denise Herrmannová získala zlatú medailu vo vytrvalostných pretekoch na 15 km. V pondelok urobila jedinú chybu na strelnici a triumfovala s náskokom 9,4 sekundy pred Francúzkou Anais Chevalierovou-Bouchetovou. Bronz putuje do Nórska zásluhou Nórky Marty Olsbu Röiselandovej (+15,3).

Z kvarteta Sloveniek skončila najvyššie Paulína Fialková, ktorá so štyrmi chybami obsadila 42. miesto (+4:58,0 min.). Jej sestra Ivona Fialková skončila so šiestimi chybami na 46. priečke (+5:41,5), Henrieta Horvátová bola 68. (+8:03,4) a Veronika Machyniaková 83. (+11:09,0).

Čína Peking ZOH2022 Biatlon vytrvalostné 15 km ženy Fialkov? Čítajte aj Finiš v piatej desiatke. Fialkové sklamanie z mixu neodčinili

11.01: Holandská rýchlokorčuliarka Ireen Wüstová získala zlatú medailu na 1500 m. Na ľadovom ovále triumfovala v pondelok v olympijskom rekorde 1:53,28 min pred Japonkou Miho Takagiovou (1:53,72) a svojou krajankou Antoinette de Jongovou (1:54,82).

Tridsaťpäťročná Wüstová obhájila zlato z Pjongčangu 2018 a na tejto trati si vybojovala už tretí titul olympijskej šampiónky, keď sa radovala aj vo Vancouveri 2010.

V Soči 2014 pridala striebro a v Turíne 2006 bola bronzová. Celkovo svoju rekordnú zbierku spod piatich kruhov rozšírila už na tucet medailí s bilanciou 6–5–1.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ireenw (@ireenw)

9.44: Nórsky reprezentant v severskej kombinácii Jarl Magnus Riiber nebude pre koronavírus štartovať v stredajšej súťaži na strednom mostíku.

Dvadsaťštyriročný Nór mal pozitívny test vo štvrtok a bol prvým členom nórskej výpravy, ktorý musel nastúpiť do karantény.

Riiber podľa informácií DPA dúfa, že stihne obe podujatia na veľkých mostíkoch v utorok (15. februára) a vo štvrtok (17. februára).

Karanténa na tohtoročných ZOH trvá v prípade nákazy ochorením Covid-19 desať dní, pokiaľ sa nakazený skôr nepreukáže dvomi negatívnymi PCR testami v priebehu 24 hodín.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jarl Magnus Riiber (@riiberjarl)

Štvornásobný majster sveta v uplynulých rokoch dominoval severskej kombinácii. Veľký krištáľový glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári získal v rokoch 2019–2021.

V prebiehajúcej sezóne ho trápilo zranenie chrbta, no v generálke na hry v rakúskom Seefelde obsadil už 3. priečku. Okrem toho je držiteľ striebornej medaily zo ZOH 2018 v Pjongčangu v tímovej súťaži na veľkom mostíku.

9.11: Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v pondelňajšom obrovskom slalome štrnástu priečku. Za víťaznou Švédkou Sarou Hectorovou zaostala o 2,46 sekundy. Druhá skončila Talianka Federica Brignoneová (+0,28) a tretia bola Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,72).

Čína Peking ZOH2022 alpské lyžovanie Obrovský slalom Čítajte aj Medaila z obráku bola ďaleko. Vlhovej nevyšiel olympijský štart

8.56: Rakúska snoubordistka Sabine Schöffmannová mala pozitívny test na koronavírus. Je v karanténe a vynechá utorkový paralelný obrovský slalom.

Schöffmannová prišla o ZOH 2018 v Pjongčangu pre zlomeninu fibuly, pondelkový výsledok PCR testu ju obral o štart na ďalšej olympiáde. Schöffmannová je štvornásobná víťazka individuálnych pretekov v rámci prestížneho seriálu Svetového pohára.

7.55: Zdravotný stav slovenskej snoubordistky Klaudie Medlovej sa nezhoršil a je pravdepodobné, že v Pekingu bude môcť súťažiť v druhej freestyleovej disciplíne – Big Air.

Medlová v príprave na preteky slopestyle utrpela zranenie kolena a nemohla sa predstaviť v sobotňajšej kvalifikácii.

Medlová Čítajte viac Medlová sa zranila tesne pred pretekmi. Bolesť bola ukrutná, smútila

Ako informoval slovenských novinárov šéflekár slovenskej výpravy na ZOH Roman Fano, Medlovej stav sa nezhoršil:

„Klaudia má terapiu s fyzioterapeutom, bicykluje a dostáva lieky. Opuch sa nezväčšil a verí, že nastúpi. Deň pred pretekmi pôjde na snoubord a uvidí.“

7.31: Andreas Žampa nebude štartovať v utorkovom super-G. Slovenský lyžiar potvrdil, že sa po oneskorenom príchode na ZOH v Pekingu sústredí na obrovský slalom.

Žampa mal ísť do Číny už 1. februára, ale po tom, ako mal neurčitý výsledok PCR testu, musel čakať na Slovensku na dva negatívne testy. Napokon odletel až 4. februára.

Andreas Žampa sleduje zjazd mužov v centre... Foto: TASR, Martin Baumann
Andreas Žampa Andreas Žampa sleduje zjazd mužov v centre alpského lyžovania v Jen-čchingu.

"Prišiel som o tri dni neskôr, napriek tomu som chcel pretekať. Ale po dvoch tréningoch sme sa s tímom dohodli, že nepôjdeme na super-G.

Nenašiel som správne nastavenie, aby som sa cítil v poriadku. Trénujeme obrák, tam mám dobré nastavenie a na to sa chcem sústrediť," uviedol 28-ročný lyžiar.

7.04: Kanadský snoubordista Max Parrot získal zlatú medailu v disciplíne slopestyle. V pondelkovom finále dostal najlepšiu známku 90,96 za druhú jazdu a na striebornú pozíciu odsunul domáceho reprezentanta I-ming Sua.

Bronz v Genting Snow Parku v Čang-ťia-kchou ukoristil ďalší Kanaďan Mark McMorris, ktorý získal už tretiu bronzovú olympijskú medailu v kariére.

Dvadsaťsedemročný Parrot pred štyrmi rokmi v Pjongčangu získal striebro. V pondelok v prvej jazde atakoval 80 bodov, no vyšla mu najmä druhá z troch finálových.

Predviedol rotácie, odskoky, ukázal čisté dopady. Do skokového repertoáru zaradil frontside triple 1440 či frontside double 1080, nevyhol sa síce chybe, ale išiel do vedenia a už ho nikto nepredbehol.

Len 17-ročný I-ming Sum dosiahol najväčší úspech v kariére. V tretej jazde išiel ako posledný a ešte mal šancu atakovať zlato, jazda mu však úplne nevyšla. Pre 28-ročného McMorrisa je to tretí olympijský bronz po Soči a Pjongčangu.

Američan Redmond Gerard, obhajca zlatej medaily z predošlých hier v Pjongčangu, obsadil v 12-člennom finále štvrtú priečku. Kanaďan Sebastien Toutant, líder hodnotenia disciplíny v tomto ročníku Svetového pohára, obsadil konečné deviate miesto.

Snoubording

Slopestyle – muži – finále: 1. Max Parrot (Kan.) 90,96 bodov, 2. I-Ming Su (Čína) 88,70, 3. Mark McMorris (Kan.) 88,53, 4. Redmond Gerard (USA) 83,25, 5. Emiliano Lauzi (Tal.) 80,01, 6. Chris Corning (USA) 65,11, 7. Mons Roisland (Nór.) 63,33, 8. Kaito Hamada (Jap.) 59,36, 9. Sebastien Toutant (Kan.) 54,00, 10. Takeru Ocuka (Jap.) 52,80

6.45: Švajčiarsky lyžiar Beat Feuz získal zlatú medailu v pondelňajšom zjazde. O 10 stotín sekundy zdolal Francúza Johana Clareyho, bronz si vybojoval Rakúšan Matthias Mayer s odstupom 0,16 s. Slovensko nemalo v 42-člennom štartovom poli zastúpenie.

5.28: Krasokorčuliari Ruského olympijského výboru (ROC) získali zlaté medaily v tímovej súťaži. Po ôsmich súťažiach nazbierali 74 bodov a na striebornú pozíciu odsunuli reprezentantov USA. Bronzové medaily získali Japonci.

V pondelok súťaž družstiev vyvrcholila voľnými jazdami športových dvojíc, tanečných párov a žien. Vo finále už pokračovalo iba päť tímov, ktoré dosiahli najlepšie výsledky v krátkych programoch jednotlivých kategórií.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Rusi na tróne v súťaži družstiev nahradili Kanadu. Američania odsunuli Japoncov za seba o dva body.

V Capital Indoor Stadium prišli ako prvé do akcie športovky. Favorizovaní Rusi Anastasia Mišinová a Aleksander Galljamov síce nečakane zaznamenali pád, ale aj to im stačilo na prvé miesto a de facto rozhodli o zlate.

Američania Alexa Knierimová a Brandon Frazier totiž výrazne zaostali za očakávaniami a skončili až na piatej priečke. Výborne zajazdili Japonci Riku Miurová a Rjuiči Kihara, skončili druhí a zvýšili tlak na USA, keďže sa im so 48 bodmi vyrovnali.

Ivan Šmuratko Čítajte aj Dostal pokyny. Ukrajinec pri ruských novinároch prepol do angličtiny

Američania ale skvele zareagovali v tanečných pároch, duo Madison Chocková a Evan Bates zdolali o necelý bod Rusov Viktoriu Sinicinovú a Nikitu Kacalapova a odrazili japonský útok. Pár Misato Komacubarová a Tim Koleto skončil až piaty.

Vrcholom programu boli voľné jazdy žien. Len 15-ročná Ruska a topfavoritka Kamila Valijevová začala perfektným štvoritým salchowom a trojitým axelom.

Kamila Valijevová Čítajte aj Aj súperi jej tlieskali v stoji. Pätnásťročná Ruska sa postarala o historický moment

Po kombinácii štvoritého a trojitého tulupa bola zlatá medaila pre Rusov už len spečatená, hoci sa v ďalšom programe nevyhla pádu pri ďalšom štvoráku.

Vyhrala suverénne. Američanka Karen Chenová potrebovala predbehnúť aspoň slabú Číňanku, čo sa jej podarilo. Hoci sa pred ňu dostala Kanaďanka Madeline Schizasová aj výborná Japonka Kaori Sakamotová, striebro Američanom už neuniklo.

Krasokorčuľovanie – tímová súťaž:

Celkové poradie (po 8 z 8): 1. ROC (Aleksander Galljamov, Nikita Kacalapov, Mark Kondratiuk, Anastasia Mišinová, Viktoria Sinicinová, Kamila Valijevová) 74 bodov, 2. USA (Vincent Zhou, Nathan Chen, Zachary Donohue, Brandon Frazier, Madison Hubbellová, Alexa Knierimová, Karen Chenová, Evan Bates, Madison Chocková) 65, 3. Japonsko (Juma Kagijama, Rjuiči Kihara, Timothy Koleto, Misato Komacubara, Riku Miurová, Šoma Uno, Wakaba Higučiová, Kaori Sakamotová) 63, 4. Kanada 53, 5. Čína 50
nepostúpili do finále: 6. Gruzínsko 22, 7. Taliansko 20, 8. Česko 15, 9. Nemecko 8, 10. Ukrajina 8

Ruskí krasokorčuliari Anastasia Mišinová a... Foto: TASR/AP, David J. Phillip
Anastasia Mišinová, Aleksandr Galljamov Ruskí krasokorčuliari Anastasia Mišinová a Aleksandr Galljamov padajú počas voľnej jazdy športových dvojíc v súťaži družstiev v Pekingu.

Voľné jazdy: športové dvojice: 1. Anastasia Mišinová, Aleksandr Galljamov (ROC) 145,20 bodov, 2. Riku Miurová, Rjuiči Kihara (Jap.) 139,60, 3. Pcheng Čcheng, Ťin Jang (Čína) 131,75
ženy: 1. Kamila Valijevová (ROC) 178,92, 2. Kaori Sakamotová (Jap.) 148,66, 3. Madeline Schizasová (Kan.) 132,04
tanečné páry: 1. Madison Chocková, Evan Bates (USA) 129,07, 2. Victoria Sinicinová, Nikita Kacalapov (ROC) 128,17, 3. Piper Gillesová, Paul Poirier (Kan.) 124,39

4.10: V semifinále turnaja miešaných dvojíc v curlingu sa stretnú Taliani so Švédmi a Nóri s Veľkou Britániou.

V pondelok v Pekingu vyvrcholila základná časť a veľkú drámu priniesol duel Talianov s obhajcami titulu z Kanady.

Kanaďania na postup do kvarteta potrebovali vyhrať nad dovtedy nezdolanými Talianmi. V opačnom prípade by sa tešili Švédi.

Kanaďania prehrávali 2:4, ale v siedmom ende získali tri body. Duel dospel napokon do extraendu. V ňom zostali v stredovom kruhu len dva kamene a voľným okom nebolo možné rozoznať, ktorý je bližšie k úplnému stredu. Prišla do akcie technika a tá víťazstvo 8:7 určila Taliansku.

Talianska curlerka Stefania Constantiniová. Foto: SITA/AP, Nariman El-Mofty
Stefania Constantiniová Talianska curlerka Stefania Constantiniová.

S turnajom v mixe sa rozlúčili víťazstvom Česi Tomáš Paul a Zuzana Paulová. Tí otočili duel s domácimi Číňanmi a zvíťazili 8:6.

Curling

Mix: Švajčiarsko – Nórsko 5:6, Kanada – Taliansko 7:8, USA – Veľká Británia 4:8, Česko – Čína 8:6

**Tabuľka **
1. Taliansko 9 9 0
2. Veľká Británia 9 6 3
2. Nórsko 9 6 3
4. Švédsko 9 5 4
5. Kanada 9 5 4
6. Česko 9 4 5
7. USA 9 3 6
7. Švajčiarsko 9 3 6
9. Čína 9 2 7
9. Austrália 9 2 7

Zvýraznené tímy postupujú do semifinále.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #curling