Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tak toto je veľký šok, kričal komentátor. Shiffrinovej by plač nepomohol

Plánovala zabojovať o rekordných päť olympijských medailí. Lyžiarska legenda Lindsey Vonnová tipovala, že jej hviezdna krajanka si vybojuje v Pekingu cenný kov vo všetkých pretekoch, na ktoré nastúpi. Hneď prvý útok Mikaele Shiffrinovej nevyšiel.

07.02.2022 03:57 , aktualizované: 04:35
debata (16)
Vypadnutie Mikaely Shiffrinovej a jej reakcie Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová stráca kontrolu nad lyžami...

Američanka olympijské zlato v obrovskom slalome neobháji. Americká lyžiarka už v najvrchnejšom úseku trate 1. kola nezahranila, šmykla sa po boku a nezmestila sa do nasledujúcej bránky.

Zastavila pri zjazdovke, zapichla palice do snehu a dala si ruky vbok. Pod piatimi kruhmi vôbec prvýkrát nedokončila niektorú zo súťaží.

„Ó, tak toto je veľký šok,“ pripomenul Yahoo Sport výkrik televízneho komentátora. „Shiffrinovej pád bol jedným z momentov, ktorý je taký šokujúci, až máte pocit, že to nie je skutočné,“ napísal Tim Layden z NBC.

Preteky v obrovskom slalome Shiffrinová nedokončila po štyroch rokoch a 30 pretekoch. „Takáto chyba sa mi nestáva. Na toto vypadnutie nikdy nezabudnem,“ cituje ju Blick.

Doplnila, že by mohla plakať, ale neurobí to, lebo by tým len mrhala energiu.

Obrovský slalom na ZOH s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Víťazka obrovského slalomu v Pekingu Sara...

"Deň sa skončil predtým, ako sa vôbec začal. Som sklamaná, ale nebudem sa tým zaoberať, pretože mi to nepomôže. Cítila som, že to ide dobre a útočím, no prišlo malé zaváhanie pri jednej z bránok, trochu nesprávne načasovanie, keď som naozaj zatlačila na hrany.

Oddýchnem si a budem sa sústreďovať na slalom. Stále sú pred nami dlhé dva týždne a teším sa na to. Mrzí ma, že som dnes predviedla takýto výkon. Deje sa čokoľvek a deje sa to naozaj, naozaj rýchlo," podotkla Shiffrinová pre AP a zamierila na tréning stredajšieho slalomu.

Čína Peking ZOH2022 alpské lyžovanie Obrovský slalom Čítajte viac Medaila z obráku bola ďaleko. Vlhovej nevyšiel olympijský štart

Nielen Shiffrinová štartujúca so sedmičkou mala problémy. Ešte pred ňou spadla úradujúca šampiónka Svetového pohára v obrovskom slalome Talianka Marta Bassinová.

Preteky vyhrala Švédka Sara Hectorová, Petra Vlhová skončila štrnásta.

vlhová Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o Petre Vlhovej na ZOH
16 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová