Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ja a doping? Príďte na môj tréning! Rusa vytáčajú reči o podvádzaní

Ruský bežec na lyžiach Alexander Boľšunov priznáva, že ho slová o dopingu vytáčajú.

06.02.2022 17:08
Alexander Boľšunov Foto: ,
Alexander Boľšunov vo farbách Ruského olympijského výboru (ROC) získal zlatú medailu v skiatlone.
debata (38)

Suverénny víťaz nedeľného skiatlonu na zimných olympijských hrách vyzval všetkých pochybovačov, aby sa prišli pozrieť, ako trénuje.

Boľšunov v prvej mužskej disciplíne bežeckého programu v Pekingu na trati dominoval. Do cieľa prišiel na 30-km trati s náskokom viac ako 70 sekúnd pred krajanom Denisom Spicovom a to už na poslednom kilometri viac-menej oslavoval.

Získal tak do zbierky svoje prvé zlato, z Pjongčangu už má tri striebra a jeden bronz. Rusi musia v Pekingu štartovať pod hlavičkou ROC pre dopingový škandál, ktorý postihol aj hry v Soči.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Podozreniam museli vtedy čeliť aj dvaja ruskí medailisti v behu na lyžiach Maxim Vylegžanin a zlatý z 50 km voľnou technikou Alexander Legkov. Oboch však Športový súd v Lausanne (CAS) očistil a potvrdil ich cenné kovy.

Aktuálne tak platí, že Rusi pod piatimi kruhmi nezaznamenali v behu na lyžiach žiaden dopingový prípad od Salt Lake City 2002. „Keď počujem slovo doping, vytáča ma to. Nepatrí to do športu,“ vyhlásil Boľšunov pre AFP.

Dvadsaťpäťročný Rus pripomenul, že za uplynulé roky bol pod pravidelným dohľadom a nikam sa neukrýval.

„Olympijským víťazom sa nestanete z ničoho-nič. Roky som dokazoval, že som schopný predvádzať kvalitné výkony a že vždy bojujem až do konca. Ak ma chcete sledovať na tréningu, ste vždy vítaní. Keď uvidíte, ako tvrdo pracujem, určite už nebudete mať pochybnosti,“ vyhlásil Boľšunov.

Kresby pre Petru Vlhovú Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jedna z detských kresieb, ktorú najmenší...
38 debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH Peking 2022 #Alexander Boľšunov