Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Životný úspech. Na strednom mostíku zvíťazil Kobajaši

Japonský skokan na lyžiach Rjoju Kobajaši získal na ZOH 2022 zlatú medailu v nedeľnej súťaži na strednom mostíku.

06.02.2022 13:55
Rjoju Kobajaši Foto: ,
Japonský skokan na lyžiach Rjoju Kobajaši.
debata

V Pekingu triumfoval s náskokom 4,2 bodu pred Rakúšanom Manuelom Fettnerom a dosiahol životný úspech. Bronz putuje do Poľska zásluhou Dawida Kubackého, ktorý zaostal o 9,1 b.

Kobajaši si vytvoril výbornú východiskovú pozíciu už po 1. kole, v ktorom pristál na značke 104,5 a usadil sa na čele o 6,2 b. pred Slovincom Petrom Prevcom.

V druhom kole dosiahol dvojnásobný víťaz Turné štyroch mostíkov výkon 99 m a udržal si post lídra. Pre Kobajašiho je to prvá olympijská medaila v kariére.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Tridsaťšesťročný Fettner sa vyšvihol na strieborný stupienok z piateho miesta vďaka najdlhšiemu druhému súťažnému skoku 104 m.

Víťaz kvalifikácie Nór Marius Lindvik obsadil siedmu priečku. V náročných podmienkach sa nedarilo lídrovi celkového poradia Svetového pohára Nemcovi Karlovi Geigerovi.

V prvom kole doplatil na silný zadný vietor a zaradil sa až na 21. miesto. Po druhom kole sa posunul na konečnú 15. pozíciu. Ešte horšie dopadol jeho krajan Markus Eisenbichler, ktorý nepostúpil do 2. kola medzi elitnú tridsiatku.

Kresby pre Petru Vlhovú Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jedna z detských kresieb, ktorú najmenší...
debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #ZOH Peking 2022 #Rjoju Kobajaši