Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štipka čínskej medicíny. Holandského novinára "zbalili" v priamom prenose

Reportéra holandskej verejnoprávnej televízie NOS prerušila počas priameho prenosu bezpečnostná služba. Stalo sa to pri slávnostnom zahájení olympijských hier pri štadióne Vtáčie hniezdo v Pekingu .

06.02.2022 10:18
NOS Foto:
Usporiadatelia zasahujú proti reportérovi.
debata (57)

Jeden z mužov, ktorý k nemu na ulici prišiel, ho chytil okolo tela a odvádzal preč. Ďalší sa snažil zakryť kameru. Podľa vyjadrenia Medzinárodného olympijského výboru išlo o ojedinelú udalosť.

„Samozrejme sme boli v kontakte s NOS, bola to poľutovaniahodná okolnosť,“ citovala agentúra Reuters hovorcu MOV Marka Adamsa. „Myslím, že niekto bol príliš horlivý. On (reportér) potom mohol ihneď s pomocou miestnych zástupcov pred kamerou vystúpiť,“ dodal hovorca.

Účastníci hier, vrátane médií, sú počas ZOH obmedzení pohybovať sa v prísnej bubline, ktorá zahŕňa miesta konania, mediálne centrum a ubytovanie. Podľa všetkého však holandský reportér zónu neopustil. Navyše, tvrdí, že to nebol prvý incident zahraničných médií s domácimi usporiadateľmi.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Komunistická Čína čelí kritike kvôli obmedzovaniu ľudských práv a panujú tiež obavy, že počas Hier sa bude snažiť ovplyvňovať aj prácu zahraničných médií a vyjadrovanie účastníkov olympiády.

MOV uisťuje, že zmluva podpísaná s hostiteľmi dáva športovcom aj novinárom možnosť slobodného prejavu. Kvôli opatreniam proti šíreniu koronavírusu sa však musia zdržiavať v uzavretej bubline.

„Tieto veci sa stávajú a myslím, že to bolo jednorazové. Dúfam. Uisťujeme vás, že v rámci uzavretej bubliny budete môcť pokračovať vo svojej práci,“ dodal Adams.

Kresby pre Petru Vlhovú Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jedna z detských kresieb, ktorú najmenší...
57 debata chyba
Viac na túto tému: #Peking 2022