Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fialková si sypala popol na hlavu. Mrzí ma to, od zimy ma klepe ako osiku

To, na čo upozorňovalo mnoho biatlonistov pred štartom pretekov na ZOH v Pekingu, sa do bodky naplnilo hneď v úvodných miešaných štafetách.

05.02.2022 14:51
Ivona Fialková Foto: ,
Ivona Fialková na štarte mix štafety.
debata (17)

Areál v stredisku Čang-ťia-kchou predviedol naplno svoju ľadovú silu a „veternú lotériu“ nakoniec vyhrali nórski reprezentanti s až tromi trestnými okruhmi a trinástimi dobíjaniami. Podobne na tom boli aj druhí Francúzi (3+11).

Z dvadsiatky štartujúcich sa vyvarovali trestným kolám len štvrtí Švédi (0+13) a domáci Číňania (0+12), ktorí obsadili 15. miesto. S podmienkami sa nedokázalo vyrovnať kvarteto Slovákov a rovnako ako pred štyrmi rokmi v Pjongčangu neprišlo do cieľa.

Vtedy ich stiahli z trate na druhom úseku po zlom štarte Paulíny Fialkovej s piatimi trestnými okruhmi, teraz na treťom, keď v úvode musela krúžiť trikrát jej sestra.

Po nej raz na ležke aj Paulína a nezdar na prvom stave zaklincoval Michal Šima, ktorý netrafil ani jeden z ôsmich nábojov.

Ivona Fialková Čítajte viac Výbuch Slovákov vo veľkom vetre. Toto nie je biatlon, tvrdí Fialková

„Neviem, ale asi sú pre nás tie mixy zakliate. Na tej ležke bolo ťažké reagovať na vietor. Dúfam, že sa z toho poučíme a nabudúce to bude lepšie. Musím si to vyhodnotiť s trénerom, lebo ani netuším, kam mi tie strely leteli,“ povedala po pokazených pretekoch staršia zo sestier Paulína.

Mixy sa išli v mrazivej teplote okolo –15 stupňov, no najväčším problémom bol silný vietor, ktorý pocitovo pridával aj desať „mínusových“ stupňov navyše a komplikoval streľbu.

"Už pred pretekmi mi bolo jasné, že to bude veľmi ťažké, ale myslela som si, že budem mať väčší problém na stojke. Predpokladala som, že sa budú točiť trestné kolá, už na tréningoch bolo vidieť, že je veľmi ťažké strieľať v takýchto podmienkach.

Mrzí ma tá ležka, vôbec neviem, čo sa stalo, ležala som tam dosť dlhý čas, skúšala som mieriť doľava aj doprava, ale vôbec to nepomáhalo. Nevedela som, kde mi odfúklo rany a aká sila toho vetra to vlastne bola. Mrzí ma to," vyznala sa po svojej položke Ivona Fialková.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

„Včera na tréningu bola ešte väčšia zima, no dnes to bol extrém, čo sa týka vetra. Je taký silný, že už to ani nie je biatlon. Bola to veterná lotéria a pohoreli tu aj najlepší,“ pokračovala.

Biatlonisti sa počas pretekov bránili pred zimou všetkými možnými spôsobmi, na ich tvárach bolo vidieť tejpy proti mrazu. "Najviac mi zmrzli ruky, i keď ich mám celé oblepené.

Prišli sme sem na poslednú chvíľu a možno ešte nie je telo úplne aklimatizované na tieto zimy," uviedla Ivona a jej sestra dodala:

„Už sa nemám ako viacej chrániť. Celá som oblepená, ruky, nohy, tvár, mám na sebe dve ‚termá‘ pod kombinézou, čo som nikdy nenosila a aj tak ma tu klepe ako osiku.“

Dopingoví hriešnici na zimných olympiádach Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Johann Mühlegg (Španielsko/beh na lyžiach) -...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #ZOH 2022 #Ivona Fialková #Paulína Fialková