Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medlová sa zranila tesne pred pretekmi. Bolesť bola ukrutná, smútila

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová napokon neštartovala v disciplíne slopestyle na ZOH v Pekingu.

05.02.2022 05:15 , aktualizované: 11:22
Medlová Foto: ,
Pád slovenskej snoubordistky Klaudie Medlovej počas kvalifikácie Big Air na ZOH v Pjongčangu.
debata (2)

V príprave na preteky utrpela zranenie kolena a nemohla sa predstaviť v sobotňajšej kvalifikácii.

Dvadsaťosemročná pretekárka si zranila koleno počas tréningu pred súťažou v strednej časti trate. Následne išla k fyzioterapeutovi a neskôr ju čaká vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

„Stalo sa mi to po tréningu krátko pred súťažou,“ povedala Medlová. "Pri prvom skoku som zle dopadla a zvrtlo sa mi ľavé koleno, teda v mojom prípade zadné. Je to koleno, s ktorým mávam chronické problémy.

Therese Johaugová Čítajte viac ONLINE: Slovenská nádej si zranila koleno, Nóri začali medailovú žatvu

V prvej chvíli to bolelo ukrutne a zľakla som sa, že som si natrhla väz. Sťažka som odkrivkala do priestoru ‚lounge‘ a pri pohyboch nohy do strán som cítila ostrú bolesť.

Potom sa mi však hodinu venoval fyzioterapeut a bolesť do značnej miery ustúpila. Bolo to oveľa lepšie. Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie. Možno po ďalších fyzioterapiách a po zatejpovaní kolena to pôjde," uviedla pre olympic.sk.

V štartovke pôvodne ešte figurovala s číslom 15, no po prvých pretekárkach sa pri jej mene objavilo „DNS“. Vedenie Medlovej tímu dúfa, že sa stihne dať dokopy pred súťažou Big Air, ktorá je na programe 14. a 15. februára na pekinskom predmestí Šou-kang.

"V polovici tréningu pred kvalifikáciou, okolo desiatej hodiny, preletela skok ďalej ako väčšinou dopadávala a tým pádom namiesto rotácie o 540 stupňov pretočila až do 720 stupňov. Dopadla tak väčšou váhou na koleno, ktoré má zranené a s ktorým máme problémy.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Zranila si vnútorný meniskus. Keďže s vonkajším má problémy už dlhodobo, tak bolo to koleno nestabilné a neodjazdila by preteky.

Potrebuje to pár dní regenerácie a uvidíme, či tam nie je aj niečo s väzmi. Takže musíme ísť na magnetickú rezonanciu a potom uvidíme, čo sme schopní urobiť s tým kolenom," uviedol Matys.

Spolu s Medlovou dúfajú, že sa stihne dať dokopy pred súťažou Big Air, ktorá je na programe 14. a 15. februára na pekinskom predmestí Šou-kang.

„Zatiaľ to vyzerá tak, že Klaudia by mohla štartovať v súťaži Big Air. Máme nejakých päť dní, aby sme ju dali dokopy,“ dodal Matys.

Pre Medlovú je to druhé vystúpenie pod piatimi kruhmi, pred štyrmi rokmi v Pjongčangu obsadila v slopestyle 24. a v Big Air 23. miesto.

Peking 2022: Otvárací ceremoniál Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Olympijský oheň na štadióne Vtáčie hniezdo v...

Dobré správy od lekára

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová má natiahnutý postranný vnútorný väz v pravom kolene. Podľa šéflekára slovenskej výpravy na ZOH v Pekingu Romana Fana nie je vylúčené, že bude môcť súťažiť aspoň v druhej freestyleovej disciplíne – Big Air.

Po tom, čo Medlová absolvovala MRI vyšetrenie, Fano uviedol: "Magnetická rezonancia aj klinické vyšetrenie preukázali, že došlo k natiahnutiu postranného vnútorného väzu v Klaudiinom pravom kolene. Je to koleno, ktoré mala v minulosti dvakrát operované.

Celkove však vyšetrenia preukázali, že to nie je také zlé. Teraz bude mať tri dni od snoubordu pokoj a potom skúsi koleno zaťažiť.

Kristián Pospíšil Čítajte viac Ako hokejisti prežívali pozitívny test? Jeden tomu neveril, druhý sa modlil

Je možné, že v disciplíne Big Air bude môcť nastúpiť. Určite to nie je vylúčené," sprostredkoval TASR jeho slová hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy v Pekingu Ľubomír Souček.

Medlová v príprave na preteky slopestyle utrpela zranenie kolena a nemohla sa predstaviť v sobotňajšej kvalifikácii. Dvadsaťosemročná pretekárka si zranila koleno počas tréningu pred súťažou v strednej časti trate.

V štartovke pôvodne ešte figurovala s číslom 15, no po prvých pretekárkach sa pri jej mene objavilo „DNS“.

„Stalo sa mi to po tréningu krátko pred súťažou,“ povedala Medlová. "Pri prvom skoku som zle dopadla a zvrtlo sa mi koleno, s ktorým mávam chronické problémy. V prvej chvíli to bolelo ukrutne a zľakla som sa, že som si natrhla väz.

Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte viac Vlhová získa slalomové zlato. Zatieni ju však rivalka Shiffrinová

Sťažka som odkrivkala do priestoru ‚lounge‘ a pri pohyboch nohy do strán som cítila ostrú bolesť. Potom sa mi však hodinu venoval fyzioterapeut a bolesť do značnej miery ustúpila. Bolo to oveľa lepšie.

Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie. Možno po ďalších fyzioterapiách a po zatejpovaní kolena to pôjde," uviedla pre olympic.sk.

Kvalifikácia Big Air je v programe ZOH až 14. februára, čiže o viac než týždeň. V prípade, že Medlová na ňu bude môcť nastúpiť, presunie sa do dediny v Pekingu, pretože súťaže v Big Air sa uskutočnia v Šou-kangu na predmestí Pekingu.

Pre Medlovú je to druhé vystúpenie pod piatimi kruhmi, pred štyrmi rokmi v Pjongčangu obsadila v slopestyle 24. a v Big Air 23. miesto.

Dopingoví hriešnici na zimných olympiádach Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Johann Mühlegg (Španielsko/beh na lyžiach) -...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH 2022 #Klaudia Medlová #snoubording