Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rovnako ako nováčik mužského turnaja. Pozitívnych je šesť ruských hokejistiek

V dejisku ZOH v čínskom Pekingu zaznamenali v stredu ďalších 55 prípadov koronavírusu, čo je najviac za jeden deň.

03.02.2022 07:18 , aktualizované: 11:07
Respirátor, olympiáda Foto: ,
Respirátory na tréningu amerických hokejistiek.
debata (4)

Organizátori vo štvrtok informovali, že 29 z nových pozitívnych zachytili testy po prílete na Medzinárodné letisko hlavného mesta Peking a 26 sa objavilo v uzavretej bubline, ktorá oddeľuje účastníkov Hier od verejnosti. Od 23. januára tak organizátori zaznamenali už 287 pozitívnych prípadov.

V predchádzajúci deň zachytili 32 prípadov koronavírusu, z toho 17 sa objavilo v olympijskej bubline.

Člena MOV čaká boj s časom

Bol medzi nimi aj prezident Talianskeho olympijského výboru Giovanni Malagó, ktorý sa nachádza v izolácii.

Člen Medzinárodného olympijského výboru (MOV) je šéfom organizátorov pre nasledujúce ZOH, ktoré sa v Taliansku uskutočnia v roku 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo.

Malagó do Pekingu vycestoval, aby plnil úlohu tzv. pozorovateľa. Teraz ho však čaká boj s časom a dúfa, že sa zotaví včas. Talian by sa mal zúčastniť na oficiálnom odovzdaní „štafety“ pre ďalšie Hry na záverečnom ceremoniáli 20. februára.

Podľa Talianskeho olympijského výboru (CONI) nemá Malagó žiadne príznaky ochorenia, zostáva však pod lekárskym dohľadom v špecializovanom zariadení.

Do Pekingu mala z Talianska cestovať aj šesťnásobná olympijská víťazka v šerme Valentina Vezzaliová, ktorá je vo vlasti v jeho vládnom kabinete zodpovedná za šport. Tá však mala pozitívny test ešte doma a do lietadla ani nenastúpil.

Peking, hokej Čítajte aj Studená sprcha po prílete. Debutujúci hokejový výber hlási poltucet pozitívnych

Spomedzi členov MOV nie je Malagó jediný s ochorením COVID-19, po prílete ho diagnostikovali ho aj niekdajšej hokejistke Emme Terhovej. Fínka sa tiež nachádza v izolácii v hotelovej izbe.

Podľa CONI po prílete do Číny nemal pozitívny test na koronavírus ani jeden zo športovcov Talianska a ani členovia realizačných tímov.

Do stredy museli hospitalizovať jedenásť osôb, nikto však nebol vo vážnom stave, uviedol šéf lekárskeho výboru ZOH Brian McCloskey.

Čína OH2022 Peking beh na lyžiach lyžovanie Čítajte aj Kopce bez snehu. Zvláštna krajina, vraví Slovenka o najvzdialenejšom centre

Celárová v Pekingu nebude

Nikoleta Celárová napokon nebude v Pekingu rozhodovať zápasy na ženskom hokejovom turnaji. O účasť na druhých ZOH v úlohe rozhodkyne ju pripravil pozitívny test na koronavírus.

Pre Celárovú to mala byť už druhá účasť v tejto úlohe pod piatimi kruhmi, rozhodovala aj zápasy na ZOH 2018 v Pjongčangu. Vo Vancouveri v roku 2010 reprezentovala Slovensko ako hráčka.

„Mala som pred týždňom vo štvrtok hraničný test, v sobotu už bolo všetko v poriadku. Ale do Pekingu som už nemohla odletieť. Je mi to veľmi ľúto, ale žiaľ, taká je doba,“ uviedla Celárová pre TASR.

Ivan Šmuratko Čítajte aj Dostal pokyny. Ukrajinec pri ruských novinároch prepol do angličtiny

Šesť pozitívnych ruských hokejistiek

V hokejovom tíme olympijských športovkýň z Ruska pribudlo vo štvrtok šesť pozitívnych prípadov.

Správa prišla deň pred prvým zápasom družstva na zimných olympijských hrách so Švajčiarskom. Tréner Jevgenij Bobariko dúfa, že hráčky sa k tímu čoskoro opäť pripoja.

Ako sme informovali v stredu, šesť pozitívnych hráčov sa objavilo aj v tíme dánskej mužskej reprezentácie, ktorá je na ZOH po prvý raz v histórii.

Rusky čakajú v rámci A-skupiny aj stretnutia s USA, Kanadou a Fínskom. Najlepší olympijský výsledok dosiahli hokejistky na predošlých hrách v Pjongčangu, keď v zápase o bronz podľahli Fínkam 2:3.

Ak chcú športovci na ZOH v Pekingu ukončiť karanténu skôr ako po desiatich dňoch, musia mať dva negatívne PCR testy v priebehu 24 hodín. Informácie priniesla TASS.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peking #koronavírus #Giovanni Malagó