Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Preteky s časom. Goggiová odtajnila svoj stav po hrôze v Cortine

Poškodenie predného krížneho väzu v ľavom kolene a fraktúra v holennej kosti. Také následky mal pád Sofie Goggiovej v super-G na domácej zjazdovke tri týždne pred obhajobou olympijského zlata v zjazde. Hneď po hrôze v Cortine začala s rehabilitáciou.

02.02.2022 07:59
Sofia Goggiová Foto: ,
Sofia Goggiová.
debata (1)

Zotavenie hviezdnej talianskej lyžiarky je na dobrej ceste, no pravdepodobne si bude musieť počkať do konca týždňa na istotu, či bude môcť zaútočiť v disciplíne, v ktorej dominuje Svetovému poháru.

Talianska lyžiarska federácia v nedeľu uviedla, že jej ľavé koleno po kontrole ukázalo známky zlepšenia, môže zvýšiť tréningovú záťaž v bazéne a v posilňovni a zároveň pokračovať rehabilitácii.

Olympijský zjazd je na programe 15. februára.

„Veci sa vyvíjajú tak, ako sme dúfali. Jediné, čo môžem urobiť, je pokračovať v práci týmto spôsobom. Na konci budúceho týždňa znova zhodnotíme situáciu,“ citovala federácia opatrný optimizmus 29-ročnej Goggiovej vo vyhlásení.

Obrovský slalom (7. februára) a super-G (11. februára) pravdepodobne vynechá. Na to, aby absolvovala ostrý zjazd, si bude musieť odkrútiť aspoň jeden tréning (12., 13. alebo 14. februára).

vlhová, peking Čítajte viac Sneh? Skvelý! Svah? Úžasný! Čo čaká na Vlhovú v Pekingu?

Najlepšie by však bolo, keby mohla odjazdiť všetky a čo najviac si vyskúšať novú olympijskú trať, v ktorej nikdy neštartovala.

Ako sme informovali, úlohy vlajkonosičky na otváracom ceremoniáli sa vzdala, nahradí ju zlatá medailistka v snoubordkrose Michela Moioliová.

vlhová Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o Petre Vlhovej na ZOH

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Sofia Goggiová