Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostal pokyny. Ukrajinec pri ruských novinároch prepol do angličtiny

Člen ukrajinského olympijského tímu Ivan Šmuratko sa s ruskými novinármi v Pekingu rozprával po anglicky. Podľa všetkého za to môžu inštrukcie, ktoré krasokorčuliar dostal od ministra športu Vadima Guttsaita pred odchodom do čínskej metropoly.

01.02.2022 14:00
Ivan Šmuratko Foto: ,
Ukrajinský krasokorčuliar Ivan Šmuratko.
debata (27)

Dvadsaťročný mladík Šmuratko, ktorý rozpráva plynulo po rusky, v debate s reportérmi vyjadril radosť, že Ukrajina sa zúčastní na tímovej súťaži (v noci na piatok nášho času). Ňou sa otvoria olympijské súťaže v krasokorčuľovaní.

Mikaela Shiffrinová, Aleksander Aamodt Kilde Čítajte aj Americká Júlia, nórsky Rómeo. Shiffrinovej hviezdnu lásku brzdí covid

„Na otázku, prečo uprednostňuje angličtinu v komunikácii s ruskými médiami, odpovedal, že chcel súťažiť na olympiáde – očividne poukazujúc na pokyny vydané ukrajinským ministrom športu,“ informoval portál Russia Today.

Stránka pripomenula, že Guttsait začiatkom minulého mesiaca radil ukrajinským reprezentantom súťažiacim v Pekingu, ako sa majú správať k športovcom Ruska, aby sa vyhli „ruským provokáciám“.

Vitalij Kličlko Čítajte aj Šampión Kličko vzal do rúk zbraň a pohrozil Putinovi. Je ako gangréna, tvrdí

„Mali sme online stretnutie so športovcami a s trénermi, na ktorom sme diskutovali o tom, ako sa zachovať v situáciách, keď príde k provokáciám, aké sme videli na letných olympijských hrách,“ citoval Guttsaitove slová v ukrajinských médiách spomínaný web.

„Nemali by stáť pri ruských športovcoch, ktorí držia vlajku,“ pridal príklad.

Na minuloročných OH v Tokiu zaujal moment po finále výškariek, keď Maria Lasickiené štartujúca pod hlavičkou Ruského olympijského výboru, ktorej vlajku držala, pózovala s bronzovou Ukrajinkou Jaroslavou Magučichovou. Tá následne u našich východných susedov zožala kritiku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Oleksandr Tymoshenko (@otymoshenko)

„Na tejto olympiáde hovoríme len po ukrajinsky alebo po anglicky,“ povedal kyjevský rodák Šmuratko ruským novinárom v dejisku Hier a dodal:

"A prečo hovorím po anglicky? Ako viete, robím všetko pre to, aby som tu mohol byť. Som športovec a moja všetka práca je na ľade.

Cítil som sa na ňom dobre, moja prvá skúsenosť s ním bola skvelá. Som hrdý na to, že reprezentujem Ukrajinu a Ukrajincov. Sústreďujem sa na svoj výkon tak, ako je to len možné."

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Ivan Šmuratko #Vadim Guttsait