Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia komplikácia Rakúšanov. V koronapasci uviazla topfavoritka na zlato

Rakúska skokanka na lyžiach Marita Kramerová mala počas podujatia Svetového pohára vo Willingene pozitívny test na koronavírus.

30.01.2022 11:49
Marita Kramerová Foto: ,
Marita Kramerová.
debata (1)

Líderka seriálu a víťazka sobotňajšej súťaže v nemeckom stredisku tak nemohla štartovať v nedeľných druhých individuálnych pretekoch.

Celý rakúsky tím sa po konzultácii s miestnymi úradmi odhlásil z podujatia a odcestoval z Willingenu domov.

Katharina Gallhuberová Čítajte viac Rakúsko v napätí. Na ZOH zatiaľ neodletela ani Vlhovej súperka, obhajkyňa bronzu

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) v nedeľu najprv informovala, že pozitívny výsledok mala nemenovaná rakúska skokanka, následne Rakúsky lyžiarsky zväz pre ORF potvrdil, že infikovanou je najväčšia hviezda tímu Kramerová. Podľa agentúry APA nemá žiadne príznaky COVID-19.

Pre rakúske družstvo je to nepríjemná komplikácia tesne pred odchodom na ZOH v Pekingu.

Dvadsaťročná Kramerová, ktorá má v zbierke zlato z tímovej súťaže z vlaňajších MS v Oberstdorfe, patrí k najväčším favoritkám na olympijský titul. Teraz hrozí, že nestihne začiatok olympijských súťaží.

Selina Freitagová Čítajte aj Skokanky si zakrývali oči. Vietor zmenil premiéru veľkého mostíka na horor

Podľa pravidiel musia mať účastníci ZOH dva negatívne testy na koronavírus, ten posledný 72 hodín pred odletom. Ďalšie testy ich čakajú po prílete do Číny.

Pre nejednoznačné výsledky testov na koronavírus v piatok s rakúskou výpravou neodleteli bežkyňa na lyžiach Teresa Stadloberová, alpská lyžiarka Katharina Gallhuberová a bobistka Katrin Beierlová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marita Kramerová