Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Covid zistili aj u viacerých v bubline. Pozitívny test mala i šéfka komisie športovcov

Organizátori ZOH 2022 v Pekingu odhalili ďalších 34 koronavírusových prípadov u účastníkov Hier. Po prílete do Číny malo pozitívny test 23 osôb, z nich trinásti boli športovci, respektíve členovia tímov.

30.01.2022 09:18 , aktualizované: 10:59
Peking Foto: ,
Olympijské kruhy na rýchlokorčuliarskej trati v Pekingu.
debata (1)

Okrem toho zistili SARS-CoV-2 aj u 11 ľudí, ktorí sa už nachádzali v olympijskej bubline.

Medzi najnovšie pozitívne testovanými športovcami sú napríklad poľská šortrekárka Natalia Maliszewská či rakúsky bobista Markus Sammer.

Už v sobotu informovali usporiadatelia o 36 pozitívnych výsledkoch. Počet koronavírusových prípadov v dejisku ZOH stúpol od 23. januára na celkové číslo 139, informovala agentúra DPA.

Beh na lyžiach, Peking Čítajte viac Nórka prišla o ZOH. Švéd mal šesť negatívnych testov - kým nedorazil do Číny

ZOH v Pekingu odštartujú slávnostným ceremoniálom v piatok 4. februára. Pre účastníkov Hier platia prísne protipandemické opatrenia, v rámci nich aj pravidelné denné PCR testovanie na koronavírus.

V prípade pozitívneho testu musí infikovaná osoba zostať v izolácii na hoteli, opustiť ho môže až po dvoch negatívnych testoch v priebehu 24 hodín.

Peking, ZOH Čítajte viac Po prílete bol pozitívny aj trojnásobný medailista. Čo bude ďalej?

Po príchode do dejiska ZOH mala pozitívny test aj šéfka komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Bývalá fínska hokejistka a dvojnásobná bronzová medailistka zo ZOH (1998, 2010) je prvá členka MOV, ktorá sa na tohtoročných hrách nakazila.

„Aj keď som s takýmto začiatkom nepočítala, som rada, že sa na olympiáde dodržujú pravidlá. Po príchode do Pekingu som nebola v kontakte so žiadnym z účastníkov hier,“ uviedla Terhová na sociálnej sieti Instagram.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emma Terho (@terhoemma)

Funkcionárka je už v izolácii, kde zostane, pokiaľ nebude mať dva negatívne PCR testy v priebehu 24 hodín.

Na stredajší míting exekutívy MOV sa podľa informácií britských médií pripojí na diaľku. Zatiaľ nie je jasné, či a akým spôsobom sa zúčastní na stretnutí s čínskou tenistkou Šuaj Pcheng.

MOV zatiaľ neoznámil dátum schôdzky s niekdajšou deblovou jednotkou, ktorej bezpečnosť sa stala v uplynulých mesiacoch predmetom verejného záujmu.

Pcheng začiatkom novembra obvinila vplyvného čínskeho politika a bývalého vicepremiéra Kao-li Čanga zo sexuálneho napadnutia a dlho po tom o nej nikto z tenisovej komunity nepočul.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Natalia Maliszewská #Markus Sammer