Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rakúsko v napätí. Na ZOH zatiaľ neodletela ani Vlhovej súperka, obhajkyňa bronzu

Bežkyňa na lyžiach Teresa Stadloberová, alpská lyžiarka Katharina Gallhuberová a bobistka Katrin Beierlová neodleteli v piatok s rakúskou výpravou do dejiska ZOH 2022.

28.01.2022 10:19 , aktualizované: 15:22
Katharina Gallhuberová Foto: ,
Katharina Gallhuberová.
debata (8)

V charterovom lete Rakúskeho olympijského výboru do Pekingu chýbali pre nejednoznačné výsledky testov na koronavírus.

„Opatrnosť je pre nás najvyššou prioritou, najmä pri charterovom lete, na palube ktorého máme 46 športovcov a takmer 100 členov sprievodu,“ vysvetlil ich absenciu šéf rakúskej olympijskej misie Christoph Sieber pre agentúru APA.

Peter Mlynár Čítajte aj Za Saganom či Vlhovou je potopa. Nie je to úpadok, ale slovenský trend

Podľa jeho slov veľmi pozorne skúmajú každého športovca a aj pri drobných nejasnostiach v testovaní radšej zaradia spiatočku.

„Vyhodnocujeme každý jednotlivý prípad a po konzultácii s príslušnými športovcami robíme rozhodnutia, ktoré sú maximálne individuálne,“ doplnil Sieber.

Celkovo bude Rakúsko zastupovať na ZOH 2022 až 106 športovcov.

Beierlová je čerstvo zotavená po ochorení COVID-19, ale hodnoty v jej najnovšom teste boli kolísavé.

Čína Peking šport ZOH2022 ZPH2022 motto uvedenie Čítajte aj Novinári sú z Pekingu v šoku: Toto nebude olympiáda, ale iba zimná bublina

Katrin Beierlová sa práve zotavila z koronavírusu, ale jej hodnoty Ct boli za posledných pár dní príliš kolísavé na to, aby mohla cestovať do Číny s čistým svedomím.

"Riziko, že bude musieť ísť do karantény, by bolo momentálne príliš veľké. U Stadloberovej a Gallhuberovej ešte musíme detailne vyhodnotiť posledné výsledky testov, aby bolo definitívne jasné, či sú negatívne,“ informoval hlavný lekár rakúskych olympionikov Bernhard Unterkofler.

Zatiaľ nie je jasné, kedy budú môcť tri olympioničky do Číny dodatočne odletieť.

Slovinsko Maribor Slalom Ženy Vlha Čítajte viac Cesta do Číny. Vlhovci berú so sebou tonu materiálu

Gallhuberová, jedna zo súperiek Petry Vlhovej a obhajkyňa bronzovej medaily v slalome, dosiahla v aktuálnej sezóne SP v tejto disciplíne dve šiesta miesta – v Lienzi a v Záhrebe.

Dvadsaťštyriročná z Scheibbsu pridala v Pjongčangu k nečakanému bronzu aj striebornú medailu ako členka rakúskeho tímu, ktorý skončil v súťaži družstiev na druhom mieste.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Teresa Stadloberová #Katharina Gallhuberová #Katrin Beierlová