Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejová nominácia sa zrejme zmení. Viacero hráčov je v karanténe

Slovenskí fanúšikovia hokeja už týždeň poznajú 25-člennú nomináciu na zimné olympijské hry v Pekingu.

25.01.2022 12:54
hudáček MS2019 Hokej A Francúzsko Slovensko KEX Foto: ,
Libor Hudáček v reprezentačnom drese.
debata (2)

Je však takmer isté, že pôvodne zverejnené mená hráčov nebudú totožné s tými, ktorí aj odletia do ďalekej Číny.

Podľa informácií Sportnetu minimálne polovica tímu prekonala ochorenie COVID-19 v uplynulých dňoch alebo ním aktuálne prechádza.

SR Bratislava ZOH2022 Hokej Kvalifikácia Cehlárik Čítajte viac Mladosť sa spája so skúsenosťami. Slováci môžu byť nebezpeční

Z nominovaných extraligistov sú momentálne v karanténe útočníci Samuel Takáč z HC Slovan Bratislava, Pavol Regenda z HK Dukla Ingema Michalovce a Peter Zuzin z HKm Zvolen.

"Niektorí nominovaní hráči boli počas posledného týždňa pozitívne testovaní na COVID-19. Do začiatku prípravy a odletu do Pekingu však zostáva dostatok času.

Situáciu vyhodnocujeme každý deň. Veríme, že do odletu budú všetci hráči zdraví,“ uviedol hovorca SZĽH Peter Jánošík pre RTVS.

V nitrianskej kabíne šarapatil koronavírus ešte pred sviatkami. Ochorenie prekonal aj ďalší nominovaný na ZOH 2022 – obranca Šimon Nemec.

Patrik Rybár Čítajte viac Nominácia je známa. Do Pekingu pocestujú aj piati extraligisti

Krátko po novom roku bol v karanténe aj skúsený útočník Libor Hudáček z bieloruského tímu KHL Dynamo Minsk.

Kontinentálna hokejová liga dokonca prerušila sezónu, aby nominovaní hráči z jednotlivých krajín neboli v kontakte s potenciálne nakazenými.

"Je takmer isté, že do Pekingu nepôjde tím, ktorý sme pôvodne nominovali a budú v ňom vynútené zmeny,“ skonštatoval Ján Pardavý, ktorý je asistent trénera Craiga Ramsayho.

Zraz slovenskej reprezentácie pre odchodom do Pekingu je v sobotu 29. januára 2022. Podľa pravidiel musia mať účastníci ZOH dva negatívne testy na koronavírus, ten posledný 72 hodín pred odletom.

Petra Vlhová Čítajte viac Kto, v akom športe. Pozrite si, ktorí Slováci pocestujú do Pekingu

"Slovenský tím však bude robiť viac testov. Keďže chce mať vedenie istotu, že hráči v bubline nakazení nie sú, budú mať test každý deň.

Po prílete do Číny absolvujú hráči ďalší test priamo na letisku a následne im odoberú vzorku každý deň až do odletu z krajiny," informoval Sportnet.

IIHF umožnila vziať na turnaj 6 náhradníkov

Podľa aktuálnych informácií na olympijskom turnaji bude môcť byť okrem 25 hokejistov aj šesť náhradníkov.

Ako prvý o tom na Twitteri informoval novinár Darren Dreger z kanadskej stanice TSN, TASR si informáciu overila od hovorcu Slovenského zväzu ľadového hokeja Petra Jánošíka.

Fínsko hokej MS12  štvrťfinále  USA Fínsko Čítajte viac Nomináciu oznámil aj prvý súper Slovákov. Vekový priemer? 30,5 roka

Všetkých dvanásť tímov by tak malo mať v zálohe päticu korčuliarov a jedného brankára. Do hry by mohli naskočiť v prípade pozitívneho testu na koronavírus niekoho z hráčov z pôvodnej nominácie, alebo zranenia.

"Medzinárodná hokejová federácia IIHF ponúkla národným zväzom možnosť vziať to dejiska olympijského turnaja naviac päť hráčov a jedného brankára ako rezervu v prípade nákazy či zranenia nominovaných hráčov.

Títo hráči však nebudú členmi oficiálnej olympijskej výpravy a museli by bývať mimo olympijskej dediny. V týchto dňoch riešime technické detaily a o ich prípadnej účasti a spôsobe zapojenia do prípravy budeme informovať," povedal Jánošík.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peking 2022 #hokejový turnaj v Pekingu