Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zranil sa pri volejbale? Pre poľského hrdinu sa začali preteky s časom

Poľský skokan na lyžiach Kamil Stoch si tri týždne pred ZOH 2022 poranil členok.

13.01.2022 14:41
Kamil Stoch Foto: ,
Poliak Kamil Stoch oslavuje triumf v Planici.
debata

Jeho účasť v Pekingu je ohrozená, trojnásobný olympijský šampión s určitosťou vynechá víkendové podujatie Svetového pohára na domácej pôde v Zakopanom.

Ako informovala agentúra DPA, Stoch si počas rozcvičky podvrtol členok a poškodil väzy. Podľa niektorých poľských médií sa zranil pri hraní volejbalu.

„V jednom momente som zle dostúpil a obliala ma bolesť. Navrela mi kosť, zmenila farbu. Následne som niekoľko hodín strávil na vyšetreniach, rôznych terapiách a konzultáciách,“ napísal na sociálnej sieti.

Petra Vlhová, Peter Sagan Čítajte viac Rok športových galapredstavení. Vybrali sme poltucet najväčších lákadiel

„Zranenie je vážne,“ citoval portál Onet Aleksandra Winiarského, lekára poľského tímu skokanov.

"Našťastie kosti sú neporušené. Šanca súťažiť v Zakopanom neexistuje. Urobíme všetko pre to, aby sa Kamil čo najskôr uzdravil.

Myslím si, že sme schopní pomôcť mu natoľko, že bude na olympiáde," dal nádej fanúšikom i skokanovi. „Musíte byť dobre naladení, pretože tu je šanca postaviť ho na nohy,“ pokračoval.

Kamil Stoch Čítajte viac Zlatý orol putuje do Poľska. Stoch ovládol Turné štyroch mostíkov

Tridsaťštyriročný Stoch je dvojnásobný celkový víťaz Svetového pohára (2014, 2018) a trojnásobný víťaz Turné štyroch mostíkov (2017, 2018, 2021).

Na ZOH 2014 v Soči získal dve zlaté medaily v individuálnych súťažiach, ďalší titul pridal v Pjongčangu 2018.

Z MS má šesť medailí, z toho dve zlaté (2–1–3), na MS v letoch vybojoval tri cenné kovy (0–1–2). V tejto zime však hľadá formu, v priebežnom poradí SP mu patrí 11. pozícia.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Kamil Stoch #Peking 2022