Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tlak na Čínu enormne rastie. Zoznam bojkotujúcich krajín sa rýchlo zväčšuje

Veľká Británia sa pridá k diplomatickému bojkotu zimnej olympiády v Pekingu. V stredu to potvrdil britský premiér Boris Johnson, podľa ktorého sa na podujatí nezúčastní žiaden minister.

08.12.2021 08:16
olympijské kruhy Foto: ,
Ilustračné foto
debata (41)

Krajina sa tak pridala k iniciatíve USA, Austrálie a Litvy, ktoré takto upozorňujú na porušovanie ľudských práv v ázijskej krajine.

„Pripojíme sa k diplomatickému bojkotu zimných olympijských hier v Pekingu,“ povedal Johnson počas zasadnutia Dolnej snemovne britského parlamentu: „Vláda neváha upozorniť na tento problém, urobil som tak aj pri poslednom rozhovore s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom,“ dodal britský premiér.

Čína čelí dlhodobo kritike pre porušovanie ľudských práv. Americkí predstavitelia pred dvoma dňami v súvislosti s bojkotom hier vyhlásili, že považujú kroky čínskej vlády namierené voči Ujgurom a príslušníkom ďalších prevažne moslimských menšín v oblasti Sin-ťiang na západe krajiny za genocídu a zločiny proti ľudskosti. Množstvo ľudskoprávnych organizácií vyzvalo aj na úplný bojkot hier v Pekingu.

Najkrajšie olympioničky v Tokiu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Američanka Sydney McLaughlinová zabehla svetový...
41 debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH 2022