Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ledecká má po zlatých medailách z Pjongčangu aj malý glóbus. Útočí na hetrik

Česká snoubordistka Ester Ledecká ukončila týždeň po olympijskom zlate druhá v paralelnom obrovskom slalome na Svetovom pohári v tureckom Kayseri. Druhýkrát v kariére si tak zaistila malý glóbus v tejto disciplíne.

03.03.2018 14:59 , aktualizované: 18:09
Ester Ledecká Foto: ,
Česká snoubordistka Ester Ledecká na pódiu v tureckom Kayseri.
debata

Ledecká postúpila ako tretia z kvalifikácie, ktorú nevyhrala prvýkrát v sezóne. Vo vyraďovacích jazdách nestačila až vo finále na Rusku Milenu Bykovovú. V hodnotení obrovského slalomu má nedostihnuteľný náskok a disciplínu ovládla rovnako ako predvlani.

Navyše vedie aj celkové poradie paralelných disciplín, ktoré môže vyhrať tretíkrát za sebou. Do konca zimy zostávajú dvoje pretekov, budúci týždeň vo Scuole a na záver vo Winterbergu.

Na olympiáde v Pjongčangu vyhrala Ledecká paralelný obrovský slalom a z Kórey si odviezla dve zlaté medaily, pretože sa predtým triumfom v lyžiarskom superobrovskom slalome postarala o jedno z najväčších senzácií Hier. Ako prvá žena tak zvíťazila na jednej zimnej olympiáde v dvoch rôznych športoch.

„Povedala by som, že emócie sú dosť rozvírené. Popularity mám teraz dosť, ale to je dočasné. Boom čoskoro odpadne a ja jazdím stále rovnako,“ povedala Ledecká v nahrávke pre médiá z Kayseri.

Po Pjongčangu je z nej hviezda prvého formátu. „Je to cítiť v Turecku ako kdekoľvek inde,“ povedala Ledecká. Podľa vlastných slov nemá čas si vychutnať, čo dosiahla na olympiáde.

„Akurát to ku mne prichádza zo všetkých strán. Nie, že by som si to uvedomila vo vnútri ja, ale skôr si veľa ľudí pýta autogramy a fotia sa so mnou.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Ester Ledecká #Svetový pohár v snoubordingu