Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusov nepotrestajú za spievanie hymny. Chápeme to, znie z MOV

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) nepotrestá hokejistov výberu Olympijských športovcov z Ruska, ktorí po víťaznom finále s Nemeckom spievali svoju národnú hymnu.

26.02.2018 10:08
Rusko, hokej, ZOH, hymna Foto: ,
Ruskí hokejisti počas olympijskej hymny spievali vlastnú, MOV ich nepotrestá.
debata (30)

Ruskí športovci súťažili na ZOH pod olympijskou vlajkou, pričom nesmeli používať národné symboly a hymnu. „Chápeme, že sa to stalo v súvislosti s emóciami po získaní zlatých medailí za mimoriadnych okolností,“ uvádza sa v tlačovej správe MOV.

Do Ázie cestovalo 168 ruských športovcov, ale na základe rozhodnutia z 5. decembra 2017 mohli vystupovať len pod neutrálnou olympijskou vlajkou. Hoci MOV Rusov varoval, že ich bude pred a počas Hier intenzívne kontrolovať, napriek tomu sa medzi ruskými športovcami objavili dva dopingové prípady z celkového počtu štyri.

ZOH 2018. Hokejové finále OŠR - Nemecko Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Hokejisti tímu Olympijskí športovci Ruska......

Počas ZOH sa zástupcovia MOV vyjadrili o možnosti zrušenia trestu, aby Rusi mohli na záverečnom ceremoniáli niesť zástavu svojej vlasti, ale rokovania nepriniesli pozitívne rozhodnutie pre ruskú stranu. „Tieto dva dopingové prípady významne prispeli k verdiktu nezrušiť ruskú suspendáciu. Bol to kľúčový faktor,“ povedal Bach.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #Pjongčang 2018 #Olympijskí športovci z Ruska