Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Reklama na hokej

Kto si nechal ujsť vyvrcholenie hokejového turnaja, môže ľutovať. Triumf zverencov Olega Znaroka takmer nikoho neprekvapia. No cesta k nemu v stretnutí s podceňovaným Nemeckom priniesla parádne divadlo s nečakanou zápletkou.

25.02.2018 12:18
Rusko, hokej Foto: ,
Nemecký brankár Danny Aus Den Birken v akcii.
debata

Fanúšikovia sledovali dve tretiny skôr taktické šachy než hokejové majstrovstvo. V tretej dvadsaťminútovke, obzvlášť v jej druhej polovici, však dali hráči na oboch stranách na dovtedajší priebeh zabudnúť.

Dvakrát sa – po góloch Guseva na 2:1, resp. Jonasa Müllera na 2:3 a najmä vylúčení Kalinina – zdalo, že o víťazovi je definitívne rozhodnuté, no obe mužstvá ukázali nepoddajnosť a predvádzali reklamu na hokej.

Ruskí hokejisti zvíťazili zaslúžene. Na turnaji mali najlepšie mužstvo, o ich postupe do finále nebolo pochýb a aj v ňom boli hokejovejší. Ich súper si však zaslúži absolutórium. Marco Sturm pobláznil svojich zverencov – uverili, že môžu zdolať kohokoľvek.

Po tom, čo zarmútili Švajčiarov, Švédov i Kanaďanov, mali na lopate i Daciuka a spol. Chýbal im azda len kúsok šťastia. To sa však zväčša prikloní k lepšiemu a odvážnejšiemu. Gusev strelil svoj druhý gól 55 sekúnd pred koncom – navyše, v oslabení.

ZOH 2018. Hokejové finále OŠR - Nemecko Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Hokejisti tímu Olympijskí športovci Ruska......

Čo viac si môže priať nestranný divák?

Nemci potvrdili známy fakt, o ktorom pred turnajom hovorili aj Miroslav Šatan s Craigom Ramsaym. Tímové srdce je často viac než súbor hviezd na druhej strane. Keď dobrá partia získa sebavedomie, zastaviť ju je nesmierne náročné. Dokázal to až ozajstný šampión.

Aj Slováci mali na turnaji hviezdny okamih. Jediní zdolali ruského favorita. Bohužiaľ v zápase, v ktorom sa ešte nelámal chlieb. Nemci ukázali, čo zdobí veľké mužstvá – začali vyhrávať vtedy, keď to bolo najdôležitejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #ruskí hokejisti #nemeckí hokejisti