Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Fanúšička KĽDR tlieskala Američanom. Čo s ňou urobí Kim?

Rýchlo sa stali hitom olympiády. Perfektne zosynchronizované, vždy v dobrej nálade. Odhodlané spevom a povzbudzovaním prejaviť podporu svojej milovanej vlasti - KĽDR.

23.02.2018 16:54
kľdr roztlieskavačky Foto: ,
Roztlieskavačky KĽDR sú jednou z atrakcií ZOH v Pjongčangu.
debata (2)

Severokórejské roztlieskavačky pútali pozornosť predovšetkým na zápasoch hokejistiek, v ktorých tíme boli zastúpené hráčky oboch krajín.

Objavili sa aj na krasokorčuľovaní, kde hlasivkami podporovali pár Ryom Tae Ok, Kim Ju Sik. Keď však prišlo na rad americké duo Alexa Scimecová Knierimová, Chris Knierim, všetky stíchli. Jedna z nich sa však pozabudla a dvojici zo „znepriatelenej“ krajiny venovala krátky potlesk.

Na to, že nebol najlepší nápad, ju upozornila vedľa sediaca kolegyňa, ktorá ju lakťom decentne šťuchla do boku. Video o jej previnení voči severokórejským dogmám sa objavilo na internete a jeho hlavná aktérka bude dúfať, aby ho nevzhliadol diktátor KĽDR Kim Čong-un.

Za vlády jeho otca Kim Čong-ila niektoré roztlieskavačky zo súboru končili v pracovných táboroch. Denník Taipei Times pripomenul prípad z 80-tych rokoch, keď potrestané prácou v takýchto táboroch boli tie členky súboru, ktoré po návrate do krajiny príliš farbisto opisovali život u južných susedov v Kórejskej republike.

Opísaná situácia je vo videu v čase 0:50.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #roztlieskavačky #Pjongčang 2018