Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo veľkom ruskom súboji triumfovala iba 15-ročná Zagitovová, Rajičová 14.

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová obsadila v súťaži sólistiek na ZOH v Pjongčangu konečné 14. miesto. V Ľadovej aréne v Kangnungu predviedla solídnu voľnú jazdu a výrazne si tak vylepšila 24. pozíciu zo ZOH v Soči 2014, kde pod piatimi olympijskými kruhmi debutovala.

23.02.2018 06:04
Alina Zagitovová Foto: ,
Alina Zagitovová počas voľnej jazdy v Pjongčangu,
debata (3)

Prvé zlato pre Olympijských športovcov z Ruska získala Alina Zagitovová, striebro brala jej krajanka Jevgenija Medvedevová. Bronz putuje do Kanady zásluhou Kaetlyn Osmondovej. Rusi zaznamenali zisk prvého najcennejšieho kovu až v 14. súťažný deň ZOH.

„Ešte si naplno neuvedomujem, že som vyhrala. Myslím si, že na to potrebujem trochu viac času, že som olympijskou víťazkou. Keď som videla hodnotenie rozhodcov, bola som milo prekvapená. Som rada, že som sa dokázala vyrovnať s nervozitou a predviedla to, čo som mala naplánované a netrénované. Až kým nedostanem medailu, nebudem veriť tomu, že som vyhrala,“ povedala Alina Zagitovová pre Olympijský športový servis.

Dvadsaťdvaročná slovenská reprezentantka ukázala precíznu voľnú jazdu, ktorú rozhodcovia ohodnotili 114,60 bodmi. Zaostala tak o vyše dva body za osobným maximom z ME 2017 v Ostrave. Na úvod zaradila vydarenú dvojkombináciu dvojitého axela s trojitým tulupom, aj následný trojitý flip bol OK.

Ruská krása na ľade v obrazoch Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Jevgenija Medvedevová a Alina Zagitovová.

V ďalšej kombinácii trojitého lutza s dvojitým tulupom jej arbitri za nedotočený prvý skok niečo strhli. A to sa zopakovalo aj pri sólo trojitom lutzi. Trojkombinácia trojitého rittbergera s dvojitým tulupom a dvojitým rittbergerom bola ale výborná, rovnako ako dvojitý axel.

Celkovo síce zaostala za osobným rekordom (179,70) z Ostravy, ale dokázala, že patrí k širšej svetovej, resp. užšej európskej špičke.

Nicole Rajičová a jej voľný program v Pjongčangu. Foto: Reuters, PHIL NOBLE
Nicole Rajičová Nicole Rajičová a jej voľný program v Pjongčangu.

Zverenka trénerov Igora Krokavca a otca Toma Rajiča v krátkom programe ukázala 13. najlepší výkon, a hoci po voľných jazdách o jednu priečku klesla, mohla bilancovať jej vystúpenie v Pjongčangu s tradičným úsmevom.

„Odskákala som všetky skoky, takže som veľmi spokojná. Trošku som síce zaváhala na poslednej piruete, ale to najťažšie som zvládla. Som rada, že som na olympiáde predviedla dobrú voľnú jazdu. Keď som skončila, cítila som veľkú úľavu, že už to mám za sebou, ale nie v tom negatívnom význame, lebo vystúpenie som si užila. Teším sa, že som uspela na takejto veľkej súťaži.“

KRASOKORČUĽOVANIE
Ženy – konečné poradie po voľnej jazde: 1. Alina Zagitovová (OŠR) 239,57, 2. Jevgenija Medvedevová (OŠR) 238,26, 3. Kaetlyn Osmondová (Kan.) 231,02, 4. Satoko Mijaharová (Jap.) 222,38, 5. Caroline Kostnerová (Tal.) 212,44, 6. Kaori Sakamotová (Jap.) 209,71, 7. Čchoi Da-bin (Kór. rep.) 199,26, 8. Maria Sockovová (OŠR) 198,10, … 14. Nicole Rajičová (SR) 175,19

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová #Pjongčang 2018 #Jevgenija Medvedevová #Alina Zagitovová