Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za triumf si kúpi dve gitary alebo bicie. Myhrerovo prázdno ukončil zlatý koniec

Frida Hansdotterová a aj André Myhrer. Olympijským slalomom v Pjongčangu kraľujú alpskí lyžiari zo Švédska. Pred týždňom sa zo zlatej medaily tešila Hansdotterová. Vo štvrtok zasa jej krajan Myhrer. Úspech o tri roky mladšej reprezentačnej kolegyne rodáka z Bergsjö motivoval.

22.02.2018 16:04
André Myhrer Foto: ,
André Myhrer so zlatou medailou.
debata

„Hovoril som si, že by bolo skvelé, keby som išiel tak dobre ako Frida. Inšpiroval ma jej výkon. Celý týždeň som premýšľal nad tým, že nesmiem byť horší, ako ona,“ priznal so smiechom pre Expressen.

Tridsaťpäťročný Švéd sa stal prekvapujúcim víťazom. Dokonale využil zaváhanie dvoch najväčších favoritov na zlatú medailu. Kto čakal súboj o prvenstvo medzi Marcelom Hirscherom a Henrikom Kristoffersenom, zostal sklamaný. Rakúšan skončil po prvom kole, Nór nedokončil druhé.

„Celý deň som sa cítil skvelo. Na svahu i mimo neho. Všetko bolo úplne choré. Začiatok nebol ideálny. Po polovici trate som si povedal, že musím ešte viac pridať. Vyšlo to a ja ani poriadne neviem, čo na to povedať. Je to nádherná chvíľa. Stojím tu a mám na pleciach švédsku vlajku,“ tešil sa.

Myhrer je najstarším víťazom slalomu v histórii olympijských hier. Po pretekoch priznal, že zažil zlatú rozlúčku s piatimi kruhmi.

„Užívam si každú jednu sekundu. Škoda, že táto chvíľa nemôže trvať večne. Po nepríjemných chvíľach i prázdnote prežívam teraz obrovskú radosť i veľké uvoľnenie. Som neuveriteľne pyšný a začínam tomu pomaly veriť. Napodobnil som Ingemara Stenmarka. Krajší koniec mojej kariéry som si ani nemohol želať,“ doplnil Myhrer.

Najlepší alpský lyžiar histórie bol do štvrtka posledným Švédom, ktorý ovládol slalom. Stenmarkovi sa to podarilo na ZOH 1980 v Lake Placid.

„Wau, André v celej svojej kráse. Predviedol skvelý výkon. Som veľmi rada, že sa mu to podarilo. Kto by veril tomu, že Švédsko získa dve zlaté medaily zo slalomu? Ďakujeme, bola to veľká zábava i radosť,“ tešila sa expertka švédskej televízie Anja Pärsonová. Myhrerovi to ide výborne nielen na svahu, ale aj s hudobnými notami. Voľné chvíle si rád spestrí hrou na gitaru.

„Povedal som si, že za každé víťazstvo si kúpim novú gitaru. Za čo však stojí olympijské zlato? Zrejme za dve alebo poriadne bicie,“ uzavrel Myhrer.

Guitar heaven!

Príspevok, ktorý zdieľa Andre Myhrer (@andremyhrer),

debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #Andre Myhrer