Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vystúpila z jej tieňa. Gisinovej pomohla k zlatu sestra, po páde ju uložila do postele

Olympijskej víťazke v kombinácii Michelle Gisinovej pomohla k štvrtkovému zlatu sestra Dominique, ktorá sa o ňu postarala, keď ju v stredu bolela hlava po páde v cieli zjazdu.

22.02.2018 14:51
debata
Strieborná Američanka Mikaela Shiffrinová... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
ZOH 2018, kombinácia, Mikaela Shiffrin Strieborná Američanka Mikaela Shiffrinová (vľavo), sa tlačí do záberu k zlatej Švajčiarke Michelle Gisinovej a jej bronzovej krajanke Wendy Holdenerovej v superkombinácii.

Dominique Gisinová pred štyrmi rokmi získala olympijské zlato v zjazde a v Pjongčangu komentuje pre švajčiarsku televíziu.

Keď sa jej mladšia sestra necítila dobre po páde v cieli zjazdu, v ktorom obsadila ôsme miesto, pomohla jej.

„Bolo veľmi dôležité, že so mnou zostala celé popoludnie a v noci. Uložila ma do postele, zobrala mi telefón a odpovedala na dôležité správy, postarala sa mi o fyzioterapeuta. Takže som sa nemusela vôbec stresovať a mohla som len chladiť a spať, pretože to som potrebovala po takomto páde na krk,“ opisovala Michelle Gisinová „najbláznivejších dvadsať a niečo hodín v živote“.

Tridsaťdvaročná Dominique ocenila, ako sa jej o osem rokov mladšia sestra vyrovnala s nevydareným zjazdom. „Je to neuveriteľné. Tak tvrdo bojovala a tak si to zaslúžila. Všetko sa včera obrátilo proti nej a dnes jednoducho odišla dve skvelá kolá a vyrovnala sa s tlakom,“ povedala.

Zverila sa, že jej pri sestriných zlatých pretekoch bilo srdce najrýchlejšie od chvíle, keď v roku 2015 ukončila kariéru. Bola nadšená. „Kričala som, plakala, bola to veľmi výnimočná chvíľa. Iba som k nej bežala a objala ju, bolo to jednoducho šialené,“ rozprávala.

Ocenila, ako sestra dokázala vystúpiť z jej tieňa. „Toto je ťažké, každý mladší súrodenec to pozná. Ale ona je oveľa silnejšia a lepšia v slalome a bude lepšia a silnejšia vo všetkom, to viem,“ pochválila ju.

„Bolo pre ňu ťažké vyrastať so staršou sestrou, ktorá bola viac v nemocnici než na svahoch. Je naozaj zázrak, že si vybrala lyžovanie. A teraz je tiež olympijskou víťazkou, na to neexistujú slová,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominique Gisinová #Michelle Gisinová