Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi vyhnali z tréningu ruské kamery. Ponuka za výmenu dresov? 100 eur

Pokojný úvod štvrtkového tréningu českej hokejovej reprezentácie pred semifinálovým zápasom olympijských hier v Pjongčangu narušili ruské televízne štáby, ktorým zástupcovia národného tímu zabránili v nakrúcaní.

22.02.2018 11:29
Česi, tréning, Pjongčang Foto: ,
Trening českých hokejistov v Pjongčangu.
debata

Česi si totiž na direktoriáte turnaja presadili, že ich prípravu na zápasy zahraničné televízie nesmú snímať a redaktori môžu nakrúcať rozhovory iba vo vyhradených priestoroch.

Český tím sa v semifinále stretne práve so zbornou, niekoľko zástupcov ruských televízií a médií preto prišlo na tréning. Manažér Jan Černý a tlačový hovorca Zdeněk Zikmund tak niekoľkokrát museli upozorňovať kameramanov i redaktorov, že trvajú na dodržaní pravidiel.

„Na direktoriáte sme sa dohodli, že necháme tréningy pre médiá aj ostatných otvorené, že to nebudeme selektovať. Nakrúcať sa ale nesmie. A dvakrát alebo trikrát sme to počas olympiády zdôraznili,“ povedal Černý, ktorý hneď v úvode ruskej televízii zabránil v nahrávaní aj svojím telom.

„Samozrejme, že je to psychologická vojna. Tvária sa, že tomu nerozumejú. Pritom doteraz tu neboli, naše tréningy si nikto nenahrával. Ako som povedal, nie je to povolené,“ podotkol Černý s tým, že tréneri súperov môžu prípravu bez problémov osobne sledovať.

Dvaja členovia ruského realizačného tímu na tribúne aj boli. „Môžu si pokojne robiť zápisky. Ale aby to nakrúcala televízia? Potom im to pokojne môže dať,“ povedal.

Česi nastúpia v piatok proti ruským hokejistom v červených dresoch a rovnako ako vo všetkých štyroch predošlých zápasoch budú mať ľavú striedačku. Ako lepšie postavený tím v základnej časti totiž mali právo voľby. Rusi sa to však ráno pokúšali zmeniť.

„Prišli s tým, že si vymeníme dresy aj striedačku. Sedíme vedľa seba a on na mňa: Máte pekné biele dresy. Tak hovorím: A čo? On – a čo pravá striedačka?“ opísal Černý ranné sedenie, v ktorom mu kolega v nadsádzke za výmenu ponúkol aj 100 eur. „Tak sme sa ho spýtal, či nemajú v Rusku krízu,“ pousmial sa.

Tréner Josef Jandač bral dianie na tribúne s nadhľadom. „Ja to neriešim. Nemalo by sa to nakrúcať. Ale Rusi si to robia, skautujú, každé mužstvo to dnes rieši,“ povedal Jandač.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #ruskí hokejisti #Českí hokejisti