Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová bola po zjazde trinásta, čakal ju slalom: Nebolo to najhoršie

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v zjazde v rámci prvej časti štvrtkovej kombinácie na ZOH v Pjongčangu 13. miesto. V Alpskom centre Čongson dosiahla čas 1:42,58 min a za najrýchlejšou Američankou Lindsey Vonnovou zaostala o 3,21 s.

22.02.2018 05:16 , aktualizované: 06:19
vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas prvého kola zjazdu v rámci kombinácie žien počas ZOH v Pjongčangu.
debata

Ďalšia Slovenka Barbara Kantorová figurovala so stratou 6,21 s na 21. mieste. Kombinačný slalom je na programe od 7.00 SEČ. Naživo ho môžete sledovať aj na sport.pravda.sk.

Alpskú kombináciu žien presunuli pre zlú predpoveď počasia z piatka na štvrtok. Ako prvá vyrazila na svah Švajčiarska Michelle Gisinová, ktorá stanovila latku vysoko časom 1:40,14.

Hneď po nej štartovala Vlhová, ktorá nespravila žiadnu veľkú chybu, no v spodnej časti išla o dosť pomalšie ako Švajčiarka a stratila na ňu vyše dve sekundy.

Petra Vlhová počas prvého kola zjazdu v rámci... Foto: TASR, Martin Baumann
vlhová Petra Vlhová počas prvého kola zjazdu v rámci kombinácie žien počas ZOH v Pjongčangu.

Gisinovej čas nakoniec zdolali iba Nórka Ragnhild Mowinckelová, ktorá sa zaradila na druhé miesto a Vonnová. Američanka si pred slalomom vytvorila náskok 0,74 s.

Zjazd museli na pár minút preložiť po tom, čo spadla Belgičanka Kim Vanreuselová. Jej pád síce nevyzeral príliš hrozivo, no pravdepodobne pri ňom utrpela vážnejšie zranenie, keďže zo svahu ju museli odniesli na sánkach.

Na štart prvej časti kombinácie sa postavilo 28 z plánovaného počtu 32 pretekárov. Svoju účasť si na poslednú chvíľu rozmyslela zlatá zo zjazdu Talianka Sofia Goggiová. Do cieľa prišlo nakoniec 22 lyžiarok.

Vlhová: Čo bude, to bude

Nie je to najhoršie, ale mohlo to byť aj lepšie, vyhŕklo v cieľových priestoroch kombinačného zjazdu z Petry Vlhovej. Slovenská lyžiarka si vo štvrtkovej olympijskej súťaži alpskej všestrannosti udržala nádej na popredný výsledok, ale do slalomu išla s veľkým časovým mankom predovšetkým na americké favoritky.

Za najrýchlejšou v zjazde, Lindsey Vonnovou zaostala na 13. mieste 3 sekundy a 21 stotín, za Mikaelou Shiffrinovou 1,23. Švajčiarska spolufavoritka Wendy Holdenerová získala na ňu 47 stotín. Prekážkou v prípadnom útoku na pódium bola aj ďalšia Švajčiarka Michelle Gisinová, ktorá na Vonnovú stratila len 77 stotín a slalomy jazdí na hranici elitnej pätnástky.

„Snažila som sa držať líniu, aby som nerobila zbytočné chyby.. jasné, treba túto disciplínu viac trénovať, aby som chytila ten správny pocit ako držať lyže a bude to lepšie,“ konštatovala.

Vlhovej celá príprava na olympijský kombinačný zjazd spočívala v troch tréningoch v olympijskom horskom dejisku Čongson a v samotných špeciálnych pretekoch, ktoré nedokončila:

„Na tých tréningoch som mala pocit, že som išla vrch zle a dole celkom dobre, teraz som mala opačný pocit, je to rôzne. Ináč mám dojem, že som sa prispôsobila celkom dobre, zjazd nie je nejaký mimoriadne ťažký, je bez príliš rovných a rýchlych pasáží. Stále sa to točí, je to pekný zjazd.“

Do slalomu išla Petra Vlhová bez konkrétnych cieľov: „Snažiť sa ísť moju jazdu. A čo bude, to bude.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Barbara Kantorová #Pjongčang 2018