Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajičová: Nie som hviezda. Iba krasokorčuliarka zo Slovenska

Keď zavíta do akejkoľvej spoločnosti (i novinárskej), všetkým sa zlepší nálada. Krasokorčuliarka Nicole Rajičová (22) sa smeje pred jazdou, počas nej, a keď sa jej vydarí, aj po nej.

21.02.2018 14:26
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová po krátkom programe na ZOH v Pjongčangu.
debata (6)

Vtedy asi najviac. So svojím krátkym programom na zimnej olympiáde v Pjongčangu bola slovenská reprezentantka veru spokojná – napriek chybe v úvodnej skokovej kombinácii rittbergera s odpichnutým rittbergerom. Ten druhý bol iba dvojitý.

Jediná z New Yorku

Trináste miesto a výsledná známka 60,59 bodu, iba 42 stotín za osobným rekordom, stáli za úsmev.

„Trochu zle som sa odpichla. Keď som bola vo vzduchu, stihla som sama sebe už len povedať: Nicole, aká si hlúpa. Tento okamih ma však nerozhodil, nevyviedol ma z koncentrácie a pokračovala som ďalej. Možno ma to aj naštartovalo. Vôbec som nečakala, že budem tak vysoko po tom, ako som pokazila kombináciu. Sú tu predsa dievčatá, ktoré sú najlepšie na svete,“ hovorila Rajičová.

V januári sa na majstrovstvách Európy v Moskve zaskvela šiestym miestom. Teraz na olympijských hrách je po polovici súťaže v pozícii piatej najlepšej Európanky.

„Vôbec som nerozmýšľala nad konkrétnym cieľovým umiestnením. Je náročné sa na to takto pozerať. Môžem zájsť relatívne čisto a body nebudú vysoké alebo aj naopak. Nezáleží len na mne,“ vysvetľovala.

Rajičová je v Pjongčangu jedinou športovkyňou, ktorá si uvádza ako miesto trvalého bydliska New York. V americkom tíme, v ktorom je takmer 250 športovcov, nikto nebýva v tomto veľkomeste, aj keď niektorí sa v ňom narodili.

"Ak by mi nezatelefonovala redaktorka z Wall Street Journal, ani by som o tom nevedela. Keď sa predstavila, v duchu som si hovorila, čo odo mňa chce. Veď som iba krasokorčuliarka zo Slovenska a nie hviezda,“ priznala Rajičová.

Prechádzka v kruhu rodiny

Neskôr dovysvetlila: „Dáva to zmysel, že na zimnú olympiádu neprišli ľudia z New Yorku. Ideálne podmienky na trénovanie ľadových športov tam nie sú, univerzity zimné športy nepodporujú a ľadové plochy sú zasa drahé.“

Do dejiska olympiády priletela pred týždňom. Svoju druhú skúsenosť pod päticou farebných kruhov si chce predovšetkým užiť.

Krátky program Nicole Rajičovej na ZOH Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Nicole Rajičová počas krátkeho programu na ZOH...

„V Soči pred štyrmi rokmi som mala osemnásť rokov a bola som vystresovaná. Hry v Pjongčangu beriem inak – aj ako odmenu. Už nepociťujem nervozitu, nemusím o nič bojovať, nikomu nič dokazovať. Mám skrátka radosť, že som na zimných olympijských hrách,“ podotkla Rajičová.

Pred piatkovými voľnými jazdami si okrem tréningu dožičí aj čas s rodinou. Okrem otca – trénera – sú v Pjongčangu aj Rajičovej mama a sestra.

„Pôjdeme na prechádzku. Ale mám aj tréning na ľade a tiež v telocvični. Najmä chcem mať pohodu,“ priblížila slovenská krasokorčuliarka svoj dnešný program.

Nezostáva nič iné, len jej popriať, nech sa ním dobre naladí na voľnú jazdu…

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Nicole Rajičová #Pjongčang 2018