Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Golonka: Na čo potrebujeme rozum z NHL? Američania sa videli až na letisku

Bývalý skvelý útočník a tréner Jozef Golonka je známy kritik slovenského hokeja. Tím Craiga Ramsayho takto zhodnotil po zápase proti USA.

20.02.2018 11:24
Jozef Golonka: Ženy vedia byť za volantom veľmi... Foto:
Jozef Golonka: Ženy vedia byť za volantom veľmi arogantné
debata (97)

„Veľmi som sklamaný z nášho výsledku. Američania sa stretnú pred olympiádou prvýkrát až na letisku a napriek tomu vedia zabojovať. Prehrali sme zápas, v ktorom sme poriadne nedokázali dať a prijať prihrávku,“ začal hodnotiť čerstvý 80-nik.

„Opäť sme doplatili na nedisciplinovanosť. Toľko vylúčení a nevieme s tým nič robiť. Na to potrebujeme niekoho zo zahraničia či rozum z NHL?“ pokračoval Golonka.

„Boli ale aj pozitíva, niektorí mladí hráči sa ukázali v dobrom svetle, ukázali sme, že aj v našej lige sú schopní hokejisti, napríklad Krištof či Paulovič sa v Nitre naučili veľa od starších hráčov a teraz nabrali ďalšie skúsenosti,“ našiel aj pozitíva.

„Som smutný z toho, čo sa stalo, je mi ľúto najmä fanúšikov, ktorí merali dlhú cestu do Pjongčangu a minuli posledné peniaze, aby videli hrať mužstvo na olympiáde. Obávam, sa, že sa to môže teraz odzrkadliť na návštevách na extraligových štadiónoch,“ zamyslel sa.

„Nebudem kritizovať hráčov ani trénerov, je to na hlbšiu analýzu. Nie je to otázka jednej olympiády, takýto vývoj je tu už 15 rokov, od generácie "zlatých chlapcov“. Netreba však teraz nikoho zatracovať, treba ísť ďalej, na majstrovstvách sveta máme druhú šancu," dodal.

97 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Jozef Golonka #Pjongčang 2018