Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci skončili predposlední. Šatan: V prestavbe budeme pokračovať

Zo svojho prvého veľkého turnaja v pozícii generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie neodchádza s úsmevom na tvári. Miroslav Šatan (43) naň nemá dôvod. Sklamanie neskrýval ani po zápase s Američanmi.

20.02.2018 09:16 , aktualizované: 12:03
Miroslav Šatan, Craig Ramsay, Vladimír Országh Foto: ,
Generálny manažér Miroslav Šatan s trénerom Craigom Ramsaym a jeho asistentom Vladimírom Országhom.
debata (51)

Mužstvo Craiga Ramsayho prehralo bitku o miestenku v olympijskom štvrťfinále vysoko – 1:5. V Pjongčangu obsadilo predposledné – 11. miesto (horšie obstáli Slováci len pred šestnástimi rokmi v Salt Lake City). Za ním skončil iba domáci výber Kórejskej republiky.

„Neboli sme ďaleko od toho, aby sme základnú skupinu vyhrali. Prípadne sme mohli ísť do bojov o štvrťfinále z vyššej pozície. Mrzí nás nevyužitá šanca,“ hľadal Šatan pozitíva v rozhovore so zástupcami slovenských médií.

O zápase s Američanmi

Vstup doň nám nevyšiel. Fauly a vylúčenia nesignalizovali nič dobré. Napokon to s nami ani dobre nedopadlo. Dostali sme sa do problémov. Z nich sme sa nedokázali vymaniť. Američania mali podstatne vyššiu efektivitu v zakončení. Hrali veľmi dobre, neboli nervózni, nechýbala im motivácia. Zápas im vyšiel, postúpili zaslúžene.

O sklamaní

Pre chlapcov je tento výsledok sklamaním. Rovnako aj pre nás – ľudí z realizačného tímu. V hlavách máme, že jedným gólom sme si mohli situáciu uľahčiť a postúpiť priamo do štvrťfinále (v zápase so Slovinskom, pozn.). Nevyužitá príležitosť nás, samozrejme, mrzí. Chlapcom som v šatni povedal, že z takýchto prehier sa športovec najlepšie poučí. Preto verím, že každý z nich si to vezme k srdcu a toto poznanie využije v ďalšej kariére.

ZOH 2018: Hokejové osemfinále Slovensko - USA Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Hokejisti USA sa tešia z víťazstva 5:1 nad...

O účinkovaní na turnaji

Našli sme zopár pozitívnych vecí, na ktorých môžeme stavať. V základnej skupine sme odohrali vyrovnané zápasy, neboli sme ďaleko od toho, aby sme skupinu vyhrali. Prípadne sme mohli ísť do bojov o štvrťfinále z vyššej pozície. Mrzí nás to, lebo Američania boli v druhom vzájomnom zápase ešte silnejší.

O chýbajúcich strelcoch

Súhlasím s tým, že brankári nás podržali, podali veľmi kvalitné výkony. Boli našimi najspoľahlivejšími, najlepšími hráčmi. Čo sa týka ostatných chalanov, v mnohých okamihoch mali problém s rýchlosťou, čo ukázal aj zápas s Američanmi. Najmä ich mladíci boli na tom rýchlostne mimoriadne dobre. Vďaka tomu prinútili našich hráčov k chybám, faulom a dostali ich pod tlak. To sa však dalo čakať, keďže sme mali v mužstve viacero neskúsených hokejistov.

O budúcnosti

Trend, ktorý sme nastavili, sa v určitých okamihoch prejavil. V ňom treba pokračovať. Nie je vylúčené, že na ďalšom veľkom turnaji – majstrovstvách sveta – sa predstavia v slovenskom drese ďalší mladí hráči. V procese prestavby budeme každopádne pokračovať.

Slovenskí hokejisti na ZOH
Lillehammer 1994 6. miesto
Nagano 1998 10. miesto
Salt Lake City 2002 13. miesto
Turín 2006 5. miesto
Vancouver 2010 4. miesto
Soči 2014 11. miesto
Pjongčang 2018 11. miesto

V Nagane a Salt Lake City sa predstavilo 14 tímov.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Pjongčang 2018