Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nagy je veľmi sklamaný. Ale Šarky s Ramsayom to robia veľmi dobre

Je to veľká škola pre mladých a "Šarky s Craigom Ramsayom to robia dobre. Tak znie jedna z mála téz, ktorá sa vymykala z rámca tradičných zápasových tém, v tomto prípade dvojzápasovýh, lebo slovenskí hokejisti na ZOH v Pjongčangu aj v utorok ľutovali sobotňajšiu nájazdovú prehru so Slovinskom.

20.02.2018 08:20
ZOH 2018, hokej, osemfinále Slovensko - USA,... Foto: ,
Slovenská lavička, na nej tréner Craig Edward Ramsay a Ján Lašák (vpravo).
debata (37)

Pochvalu šéftrénerovi a generálnemu manažérovi Miroslavovi Šatanovi „vystrúhal“ asistent kapitána olympijského tímu Ladislav Nagy. Nadväzovala na jeho vyjadrenie o príčine vyradenia v kvalifikácii o štvrťfinále:

„Pred zápasom sme si povedali, že musíme hrať čo najviac päť na päť, lebo americké presilovky sú silné. Ale zase sa nám to nepodarilo, mali sme veľa vylúčených. Škoda, veľmi sme chceli, ale myslím si, aj keď je zbytočné sa k tomu vracať, že sme si všetko prehrali v zápase so Slovincami. Zápasy rozhodujú maličkosti a je to veľká škola pre mladých hráčov.“

Pravda, do vylúčení sa hral tiež hokej, hoci sa to miestami naň nepodobalo. K výsledku 1:5 viedla bezgólová prvá tretina, v ktorej si Slováci podobne ako v sobotu nevedeli nájsť svoje miesto na ľade a Američania tomu tiež veľa nedali: „Oni strážili stredné pásmo a my sme nevedeli založiť poriadny útok. Bolo treba niečo vymyslieť, ale nevymysleli sme nič, nedokázali sme sa ani udržať v tretine. Američania hrali celý zápas umne a zaslúžene vyhrali,“ konštatoval pre TASR Nagy.

Zámorský tím najmä umne zapol na vyššie obrátky po návrate z kabín a využil špecifickosť druhých tretín. Rýchlosť a priamočiarosť jeho hráčov okamžite platila pri zložitejších šichtách vzdialených striedačiek. Otvorili skóre a svojou aktivitou si vynútili dvojnásobné vylúčenie, hoci ono bolo skôr zhlukom okolností v na útočnej polovici Slovákov.

ZOH 2018: Hokejové osemfinále Slovensko - USA Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Hokejisti USA sa tešia z víťazstva 5:1 nad...

„Ja som išiel na dorážku k brankárovi, on vyšiel von, ja som sa mu chcel uhnúť a on to trochu nafilmoval. Rozhodca to posúdil ako faul a zrazu sa aj Čajo (pozn. – Čajkovský) tam zrazil s protihráčom, mne sa zdalo, že to nebolo na hlavu ale na rameno. Trochu prísne rozhodnutie a na druhej strane keď išiel Ďalo (pozn. – Ďaloga) sám na brankára, faul na neho neodpískali. Ale samozrejme na rozhodcov sa nemôžeme vyhovárať, sami sme si to pokazili,“ zdôraznil Nagy.

Pritom Američania, hoci predvádzali zrejmú kvalitatívnu prevahu, nepôsobili úplne presvedčivo. Po góle na 2:0 prehajdákali takmer celú 5-minútovú presilovku a v ich hre bolo viac hluchých fáz. Tie Slováci čiastočne využili dočasným tlakom, ale okrem tradičnej presilovkovej rany Petra Čerešňáka chýbala vyššia zručnosť v zakončení.

„Ja si myslím, že oni hrali to isté ako v prvom zápase. Umne, vždy posledný Američan okamžite rozohral dopredu puky, napríklad aj za cenu zakázaného uvoľnenia, nedarovali nám v ich tretine nič. Aj brankár im zachytal,“ smutne charakterizoval Nagy a podčiarkol: „Vzhľadom na vývoj turnaja sme nesmierne sklamaní, ako sme napokon dopadli.“

37 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Ladislav Nagy #Pjongčang 2018 #Craig Ramsay