Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohľadnica z Pjongčangu: Cudzinecká légia

Slovensko alebo čoraz viac aj Slovakia, Slovaquie či Slovacchia. Zimná olympiáda v Pjongčangu dáva priestor na realizáciu športovcom, trénerom aj členom realizačných tímov. A nemusia práve reprezentovať rodnú krajinu.

19.02.2018 15:46
Anastasia Kuzminová, Daniel Kuzmin Foto: ,
Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová sa teší zo zlata v Pjongčangu s manželom a trénerom Danielom.
debata (4)

Slovensko nie je v globalizovanom športovom svete výnimka. Trojnásobná medailistka z Pjongčangu Anastasia Kuzminová je pôvodom Ruska, jej manžel a tréner Daniel Kuzmin má okrem ruského aj izraelské občianstvo. O servis jej lyží sa starajú Francúzi Fabien Blondeau a Baptiste Blondeau.

Tréner hokejistov Craig Ramsay je Kanaďan, krasokorčuliarka Nicole Rajičová je rodená Američanka. Dokonca – ako sama priznala – je jediná športovkyňa na ZOH v Kórejskej republike, ktorá si ako bydlisko uvádza mesto New York.

Pôvabnejšia polovica tanečného páru Lukáš Csölley – Lucie Myslivečková má české rodisko aj národnosť. Ich trénermi sú Taliani na čele s niekdajšou majsterkou sveta a Európy – Barbarou Fusarovou-Poliovou.

Slalomárka Petra Vlhová má za hlavného trénera taktiež Taliana – Livia Magoniho. Členmi realizačného tímu sú aj ďalší dvaja rodáci z Apeninského polostrova – Marco Porta (kondičný tréner) a Mateo Freo (fyzioterapeut).

V realizačnom tíme Veroniky Velez-Zuzulovej je aj slovinský servisman Dušan Kapš. Veronika, ako už jej priezvisko napovedá, má za manžela Francúza a v jeho vlasti už niekoľko rokov aj trvalé zázemie.

Netreba zabudnúť na snoubordistku Klaudiu Medlovú. Sympatickú Liptáčku sprevádzajú v Pjongčangu dve trénerky – Nórka Kiersti Buaasová a Američanka Chanelle Sladicsová.

Výpočet zrejme nie je konečný, ale existujú aj zimné odvetvia, ktoré sú aktuálne čisto slovenské. V sánkovaní a behu na lyžiach sú len Slováci.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #pohľadnica z Pjongčangu