Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verme vo vlastné sily a nebuďme premotivovaní, burcuje kapitán Surový

Keď sa prvýkrát postavili proti Američanom, mohli si dovoliť prehru a tá aj prišla (1:2). Druhý pokus však už musia slovenskí hokejisti zvládnuť, ak chcú zostať v hre na olympijskom turnaji.

19.02.2018 09:34
Surový Foto: ,
Kapitán slovenskej reprezentácie Tomáš Surový.
debata (2)

Systém turnaja umožnil, že v jednom z kvalifikačných stretnutí o postup do štvrťfinále si to opäť rozdajú s Američanmi. "Neriešim, kto by bol prijateľnejší súper. Takto to vyšlo a tak to aj musíme brať,” hovorí Tomáš Surový, kapitán Slovákov na zimných olympijských hrách v Pjongčangu.

Ťažko sa vám zabúdalo na prehry s USA a Slovinskom?

Nie sme šťastní, že sme sa dostali do takej situácie, ale už to nezmeníme. Rozobrali sme si, čo bola príčina a teraz hľadíme dopredu. Začína sa pre nás akoby nový turnaj a všetko bude o najbližšom zápase

Hráte opäť s Američanmi. Je to výhoda či nevýhoda?

Nie je to nič neobvyklé. Stáva sa, že na turnaji hráte s tým istým súperom dvakrát. Poznáme ich, oni nás, treba sa dobre pripraviť a vylepšiť veci, ktoré nám v prvom zápase s Američanmi nefungovali.

Čo teda musíte urobiť inak, aby ste na druhý pokus Američanov zdolali?

Musíme sa viac sa tlačiť do bránky. S jedným gólom sa ťažko vyhrávajú zápasy. Treba byť agresívnejší, dostať puk do predbránkového priestoru a tam to dotlačiť. Na druhej strane sa budeme snažiť eliminovať ich agresivitu smerom do našej bránky. Musíme prejsť stredným pásmom bez straty puku, lebo Američania vedia byť dobre stiahnutí, no zároveň aj variabilní v prechode do útoku.

Máte veľa skúseností zo zápasov, v ktorých ide o všetko. Čo v nich treba robiť, aby sa dostavil úspech?

Treba sa uvoľniť, veriť vo svoje sily a vo víťazstvo. Všeobecne platí, že zápasy play-off sú také, že sa hrá opatrnejšie a taktickejšie. Dôležité bude, aby sme na začiatku nepustili súpera do náskoku a potom ho nenaháňali celý zápas. Už sme si to síce na tomto turnaji víackrát vyskúšali, ale teraz musíme streliť prvý gól my.

Čo poviete ako kapitán spoluhráčom pred úvodným buly?

Dôležitá je koncentrácia, ale premotivovanosť môže uškodiť. Treba ísť do zápasu koncentrovaný, ale nie nervózny. A najmä si treba veriť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Surový #Pjongčang 2018