Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci chcú revanš. Recept na USA? Deň voľna a rezeň

Jediný gól ich delil od priameho postupu do štvrťfinále. Po prehre v nájazdoch skončili na poslednej priečke v skupine a v boji o štvrťfinále si opäť skrížia hokejky s Američanmi.

18.02.2018 19:57
ZOH 2018, hokej, SLovensko - USA Foto: ,
Američan Chris Bourque (17) v tvrdom súboji s Marekom Hovorkom (25).
debata (3)

Zverenci Craiga Ramsayho nezvládli sobotňajší zápas so Slovinskom. Namiesto troch bodov, ktoré by im zaručili štvrťfinále, získali po prehre 2:3 po samostatných nájazdoch jediný.

V utorok o 4.10 si tak zopakujú súboj zo skupinovej fázy proti USA. Američania sú jediný tím, ktorému podľahli Slováci v riadnom hracom čase.

„Prehra ma mrzí. Slovinci výborne bránili stredné pásmo, ťažko sa nám cez nich presadzovalo. Očakávali sme lepší výsledok. Opäť sme hrali príliš často v oslabení. To nás stojí veľa síl. Musíme hrať tvrdo, ale v rámci pravidiel, pretože takto to ďalej nepôjde. Máme ešte priestor, aby sme vylepšili hru v oslabeniach. Presilovku sme využili, s hrou v početnej výhode som spokojný,“ komentoval zápas v rozhovore pre RTVS kanadský kouč Ramsay.

Slováci sa s Američanmi stretli v piatok. Po dobrom výkone im podľahli najtesnejším rozdielom 1:2. Doplatili – rovnako ako o deň neskôr proti Slovincom – na vylúčenia. Oba góly inkasovali v početnej nevýhode.

Víťaz stretnutia medzi Slovenskom a USA narazí vo štvrťfinále na Česko. Zverenci Josefa Jandača vyhrali A-skupinu a v tabuľke všetkých dvanástich tímov obsadili druhú priečku.

Bakoš o USA: Je to celkom dobrý súper

Mrzelo ich, že nevyužili ponúknutú šancu. Rusi im víťazstvom nad USA pomohli, ale slovenskí hokejisti svoju úlohu – vyhrať nad Slovinskom – nezvládli.

„Skupinu sme mali rozohratú veľmi dobre. Všetko sme mali vo vlastných rukách, o to viac nás mrzí prehra so Slovinskom. Mohli sme byť priamo vo štvrťfinále a matematika by bola úplne jasná. Stačilo by nám vyhrať jeden zápas a hrali by sme o medaily,“ vravel Dominik Graňák v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Skúsený obranca mal pocit, že v závere tretej tretiny mali Slováci blízko k rozhodujúcemu tretiemu gólu. No nestrelili ho. „Stále to trochu hnevá, ale už musíme myslieť na Američanov a nie na to, čo by bolo keby,“ dodal jednoznačne.

Útočník Martin Bakoš nemá pred výberom USA prehnaný rešpekt. „Je to celkom dobrý súper. Môže nám sadnúť. Verím, že nám pomohol deň voľna i naša slovenská strava – rezeň a dobrý vývar. V pondelok si poriadne zatrénujeme a pripravíme sa na ďalší zápas. Bolo by super, keby sme postúpili priamo do štvrťfinále. No ak chcete ísť ďaleko, musíte zdolať aj nejakého silného súpera,“ cituje strelca jedného z gólov pri víťazstve nad Olympijskými športovcami z Ruska hockeyslovakia.sk.

ZOH 2018: Hokejový zápas Slovensko - USA Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Súperi po zápase: americký brankár Ryan...

Aký recept by mohol platiť na Američanov?

„Azda každý tím na olympiáde má dobrú defenzívu, musíme si utvoriť viac šancí a dať viac gólov. Máme veľkú šanca prejsť cez Ameriku. Myslím si, že každý z nás môže dať gól, máme tu dvadsať frajerov,“ dodal Bakoš.

Môže Ramsayho zverencom pomôcť, že už s USA hrali?

„Ťažko povedať. Ich herný štýl je trochu iný než u ostatných súperov v skupine. Bolo by super, keby sme sa im revanšovali. Veľmi by som si prial, aby sme ešte odohrali viac zápasov. Potrebujeme však podať lepší výkon než v prvom vzájomnom zápase, keď boli Američania lepší. Máme sa z čoho poučiť,“ skonštatoval Graňák.

Za doterajšie výkony pochválil oboch brankárov – Jána Laca i Branislava Konráda. „Celkom slušne sa nám darí brániť, až na oslabenia, no potrebujeme byť odvážnejší vpredu a udržať sa na puku. Proti USA sme ho naháňali a potom nám chýbala energia na súvislejší tlak,“ naznačil, čo musia zlepšiť.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018