Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V hre je rozlúčka. Ozdobí ju Kuzminová medailou?

Pre Anastasiu Kuzminovú je aktuálny pjongčanský motív, pre Paulínu Fialkovú možnosť vylepšiť si kariérne maximum - najlepšie medailovo.

16.02.2018 22:12
ZOH 2018, biatlon, Anastasia Kuzminová Foto: ,
Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová.
debata (7)

Päťnásobná olympijská medailistka získala v slovenských farbách prvý cenný kov na svetovom šampionáte v roku 2009 v súčasnom dejisku ZOH – striebro v pretekoch s hromadným štartom. Touto disciplínou (12,5 km, 2× streľba v ľahu, 2× v stoji, štart o 12.15 SEČ) v sobotu vyvrcholia individuálne súťaže biatlonistiek. V tridsiatke pretekárok budú aj obe spomenuté slovenské reprezentantky.

Kuzminová sa v piatok na medailovej ceremónii tešila z druhého striebra – po stíhačke ním ozdobila aj vytrvalostné preteky.

„Už som poznala všetky pokyny, čo mám urobiť, kam sa otočiť. Samozrejme, žartujem, je neskutočný pocit byť na pódiu medzi najlepšími. Keď som stála na štarte vytrvalostných pretekov, neočakávala som, že to dopadne takto, mám dvojitú radosť.“

Čas na oslavy si nájde až po návrate domov: „Vytrvalostné preteky sa skončili neskoro, nemala som ani kedy oslavovať. Bolo veľa spolupráce s médiami, antidopingová kontrola, večera, sprcha, regenerácia. Skončili sme okolo jednej v noci. Oslavy budú až po návrate, keď sa skončia ZOH a budem si môcť povedať, že som do toho dala všetko a nerozptyľovala som sa oslavami. Nechala som si tú istú čiapku, lebo chcem, aby sa úspech ešte opakoval,“ zdôraznila.

Medailovú zbierku môže prikrášliť – v poslednom individuálnom olympijskom štarte. Pripustila to v rozhovore pre ruský denník Sport-Express.

Na otázku, či pri súčasnej skvelej forme prichádza do úvahy ukončenie kariéry, Kuzminová naznačila: „Myslím si, že na takejto dobrej nôte je potrebné skončiť. Ak sa rozhodnem pokračovať – a už mi to tak nepôjde – bolo by mi to veľmi ľúto. Myslím si, že 33 rokov a dve deti je vážny dôvod zamyslieť sa nad významom rodiny,“ uviedla.

Rodáčka z ruskej Ťumene by sa rada dočkala streľby so štyrmi nulami zo štyroch položiek. Pri jej súčasnej bežeckej forme by sa so stopercentnou streleckou bilanciou pozlátila…

Aj Paulína Fialková vo vytrvalostných pretekoch útočila na medailu, no aj s 5. miestom vyslovila spokojnosť. „Jeden výstrel vedľa mrzí, no asi to tak malo byť.“ Tiež sa teší na preteky, keď vybieli všetky terčíky. Keby to tak obom vyšlo…

Do nedeľňajších pretekoch mužov s hromadným štartom Slováci nepostúpili, Matej Kazár je prvým náhradníkom. Možno súhlasiť s výnimočným Francúzom Martinom Fourcadom – vo vytrvalostných pretekoch sa poslednými dvoma uletenými výstrelmi, predchádzajúcich osemnásť bolo presných, pripravil o zlato. „Biatlon je čertov šport. Preto ho máme tak radi.“

7 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Anastasia Kuzminová #Pjongčang 2018