Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti myslia na ďalší zápas. Všetko môže byť zase dobré, upokojuje kapitán

Troy Terry v olympijskej mixzóne americkému reportérovi povedal výraz "naša rýchlosť" azda päťkrát v krátkom vyjadrení.

16.02.2018 10:26
ZOH 2018, hokej, Slovensko - USA, Surový Foto: ,
John Mccarthy v strete s Tomášom Surovým.
debata

Pochvaľoval si priestor, ktorý v zápase proti slovenským hokejistom dostali univerzitní hráči: „V našom zápasovom pláne bolo využiť rýchlosť. A to nám aj vyšlo. Rýchlosť je identita tohto tímu.“

Je to tak a dalo sa to napokon čakať. V tomto faktore boli Američania jasne vpredu, ale aj tak po senzačnej prehre so Slovinskom v druhom zápase na ZOH v Pjongčangu víťazstvo 2:1 vydreli. Hoci gólov mohli dať podstatne viac, chvíľami to okolo brankára Jána Laca lietalo ako besné. Ináč však Slováci držali s miernym favoritom krok a odohrali kvalitnú partiu.

ZOH 2018: Hokejový zápas Slovensko - USA Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Súperi po zápase: americký brankár Ryan...

„Myslím, že sme mohli aj vyhrať, ale niečo nám chýbalo. Dali nám góly z presiloviek a dali o jeden viac ako my. Tak ako vyhrali oni, mohli sme aj my. Treba povedať, že Američania hrali dobre, nahadzujú puky pred bránku a sú veľmi nebezpeční. Ale aj my sme hrali dobre a bolo to o jednom góle,“ zdôraznil Miloš Bubela.

Slovenský olympijský hokej výrazne zaoponoval obavám z debaklov v úvodných dvoch zápasoch turnaja. Skóre 4:4 a tiež trochu nadplánové tri body sú lichotivá vizitka pre mužstvo, ktoré podľa papiera malo až v treťom zápase proti Slovinsku bojovať o pozíciu do vyraďovacej časti.

„Hráme to, čo nám tréner hovorí. Funguje to, všetci bojujeme, šliapeme. Sme silní na puku a vieme vyhrávať aj súboje a táto vec platí na každého súpera,“ myslí si Bubela.

Napriek prehre sa dá ešte stále špekulovať aj nad triumfom v skupine a priamym postupom do štvrťfinále, resp. postupom ako najlepší druhý tím z troch skupín. Minimálne nad dobrou pozíciou v kvalifikácii o štvrťfinále.

„Prehrali sme a nemáme žiadny bod. Určite si rozoberieme detaily a pripravíme sa na zajtra proti Slovincom. Je to ozaj veľmi dôležitý zápas ohľadom postavenia v tabuľke. Hráme predsa o to, aby sme z čo najlepšej pozície išli ďalej. Predvčerom sme si vybojovali výhodnú, žiaľ dnes sme si ju nezlepšili. Ale zajtra je ďalší zápas a všetko môže byť zase dobré,“ povedal kapitán tímu Tomáš Surový.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018 #hokejisti USA