Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda medzi združenármi. Frenzel obhájil zlato zo Soči

Nemecký reprezentant v severskej kombinácii Eric Frenzel získal na ZOH v Pjongčangu zlatú medailu v individuálnych pretekoch so skokmi na strednom mostíku. Obhájil tak najcennejší kov zo ZOH 2014 v Soči. Striebro putuje do Japonska zásluhou Akita Watabeho, bronz patrí Rakúšanovi Lukasovi Klapferovi.

14.02.2018 10:55
Frenzel Foto: ,
Eric Frenzel v cieli olympijských pretekov v severskej kombinácii.
debata

Frenzel bol po skokanskej časti piaty a na 10 km bežecký úsek vybiehal so stratou 36 sekúnd ne vedúceho Rakúšana Franza-Josefa Rehrla.

Po úvodnom 2,5 km okruhu už bol vo vedúcej päťčlennej skupinke spoločne s Rehrlom, Nórom Jarim-Magnusom Riiberom, Watabem a Klapferom. Rehrl postupne začal strácať a na méte 7,5 km bolo jasné, že o medaily si to rozdá kvarteto združenárov.

Frenzel nasadil v záverečnom stúpaní k rozhodujúcemu trháku a do cieľa prišiel s náskokom 4,8 s pred Watabem, ktorý skončil rovnako ako v Soči na striebornej priečke. Boj o bronz vyhral Klapfer.

Skvelý bežecký výkon podal Nemec Johannes Rydzek, ktorý bol po skokoch 11. so stratou 1:28 min na Rehrla. Štvornásobný majster sveta z Lahti 2017 sa vďaka stíhacej jazde napokon prepracoval na piatu priečku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #severská kombinácia #Eric Frenzel