Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konrád: Nepozerám sa na to, proti komu nastúpim

Ostrý štart. Proti najväčšiemu favoritovi. Slovenskí hokejisti vstúpia v stredu o 13.10 do olympijského turnaja súbojom proti ruskej ofenzívnej mašine.

13.02.2018 22:00
Branislav Konrád Foto: ,
Branislav Konrád v Pjongčangu.
debata (1)

Partii okolo bývalých hviezd NHL Kovaľčuka a Daciuka bude v bránke čeliť, trochu prekvapujúco, Branislav Konrád. Brankár Olomouca sa v drese národného tímu zúčastnil na troch seniorských MS, chytal však len v roku 2016 v Petrohrade.

Pod piatimi kruhmi ho čaká veľká premiéra. „Teším sa na to. Ešte však len uvidím, čo ma presne čaká… Taký veľký zápas, s takým silným súperom som ešte nehral. Budem sa snažiť podať čo najlepší výkon,“ tvrdí 30-ročný rodák z Nitry.

Že dostane prednosť pred skúsenejším Jánom Lacom mu tréner brankárov Ján Lašák oznámil už v pondelok. „V deň zápasu sa istotne dostaví nervozita. Budem sa koncentrovať sám na seba, nie na to, proti akým hráčom nastúpim,“ vysvetľuje, ako sa pripraví na rešpekt vzbudzujúce útočné formácie súpera.

Prečo si ho tréneri vybrali pre úvodný duel?

„Proti Rusom som počas sezóny nechytal, takže ani neviem. Možno preto, že v klube som chytal viac ako Jano Laco. Skrátka to beriem ako fakt. Zastavil sa pri nás Rasťo Staňa a vravel mi, aby som si to užil. Pokúsim sa,“ usmeje sa.

Zverenci Craiga Ramsayho sú v pozícii outsidera a uvedomujú si, že môžu najmä prekvapiť. Vopred sa však rozhodne nevzdávajú.

„Musíme hrať bojovný hokej, veľa korčuľovať a hrať zodpovedne v obrane. Možno by nám mohli vyjsť nejaké protiútoky. Z psychologického hľadiska je možno lepšie začínať s papierovo silnými Rusmi ako so slabším súperom,“ naznačuje Konrád.

„S Rusmi ide vždy o špecifický duel. Uvidíme, čo im dovolíme. Po tom, čo sa udialo, budú nabudení. Kovaľčuk s Daciukom sú výnimoční hráči, vždy vymyslia niečo iné. No keď hráte zodpovedne presne to, čo máte, dá sa s nimi hrať,“ dodáva pred zápasom obranca Marek Ďaloga. Prvú formáciu Slovenska by mali vytvoriť obrancovia Čajkovský so Starostom a útočníci Nagy, Surový a Kudrna.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Branislav Konrád #Pjongčang 2018