Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Čo môžu dosiahnuť Slováci na ZOH? Odpovedajú hokejové osobnosti

Slovenský tím prišiel do Pjongčangu bez veľkých ambícií. Na čo si môže trúfať? Odpovedajú hokejové osobnosti - Ján Filc, František Hossa a Branislav Jánoš.

13.02.2018 17:22
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay so svojimi zverencami v hale Kwandong počas tréningu.
debata (1)

Branislav Jánoš

strelec prvého slovenského gólu na ZOH v Lillehammeri
Na turnajoch počas minulého roka sa mi celkom pozdával štýl hry aj výkony viacerých hráčov. Nemožno však porovnávať zápasy na Nemeckom pohári s duelmi na olympiáde. Keď chlapci postúpia medzi osem najlepších, bude to dobrý výsledok. Je to reálna túžba. V tíme je viacero mladých hráčov a mužstvo je správne vyvážené staršími skúsenejšími hráčmi, ktorí by mali tvrdiť muziku. Pri troche šťastia môžu chalani pripraviť aj nejaké prekvapenie. V lige sa mi pozdáva Michal Krištof z Nitry. Prial by som mu, aby v Pjongčangu urobil dieru do sveta. Nepoznám ho osobne, ale spolu s Matejom Paulovičom majú správny drajv, sú zdravo drzí a vedia si vypracovať šance. Technicky aj korčuliarsky sú šikovní. Budem rád, keď sa dostanú do väčšieho povedomia, doma aj v zahraničí.

Ján Filc

bývalý reprezentačný tréner
Vedenie národného tímu si postavilo reálny cieľ – postúpiť do štvrťfinále a pokúsiť sa i o krok ďalej, ak to pôjde. Ak sa vydarí turnaj brankárom a podarí sa hráčom realizovať to, čo od nich tréner chce aj v ofenzíve, mohli by prekvapiť. Dynamika i dobrá vôľa chlapcom nechýba. Prejav sa mi zatiaľ nepáčil, očakával som viac v ofenzíve. Verím, že na olympiáde to bude lepšie. V slovenskom hokeji vždy dobre fungoval rýchly prechod z obrany do prečíslení a to sa v hre mužstva sem-tam objavovalo. Slabinou bola schopnosť udržať puk v útočnom pásme. To bude dôležité. Mám pocit, že príjemne prekvapiť môže ktorýkoľvek z mladých chlapcov vo výbere. Napríklad Nitrania Krištof s Paulovičom. Doma sú oživením súťaže, až turnaj však ukáže, ako sa dokážu presadiť v medzinárodnej konfrontácii.

František Hossa

bývalý reprezentačný tréner
Slovákov čakajú už v základnej skupine veľmi nároční súperi. Len Slovinsko je o čosi prijateľnejší súper, no i s ním to bude ťažký boj, najmä po psychickej stránke. Buďme k sebe úprimní, kvalita v našom tíme už nie je taká vysoká, ako po minulé roky. Nemôžeme využiť hráčov z NHL, hoci ani tam ich už veľa nemáme. Prípravné zápasy naznačovali, že v ofenzíve až takí silní nebudeme a práve toho sa trošku obávam. Veľmi dôležité bude, akú formu budú mať brankári. Na tých to bude stáť. Jedno meno, kto by mohol prekvapiť, nepoviem, ale v mladších chlapcoch z našej ligy je potenciál. Ukázali svetlé momenty počas turnajov a prípravných zápasov. Niekto z nich by mohol chytiť ideálnu formu a zažiariť. Najväčšia zodpovednosť však bude jednoznačne na brankároch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ján Filc #Pjongčang 2018 #František Hossa #Branislav Jánoš