Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo môžu dosiahnuť Slováci na ZOH? Odpovedajú hokejové osobnosti

Slovenský tím prišiel do Pjongčangu bez veľkých ambícií. Na čo si môže trúfať? Odpovedajú hokejové osobnosti - Ján Filc, František Hossa a Branislav Jánoš.

13.02.2018 17:22
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay so svojimi zverencami v hale Kwandong počas tréningu.
debata (1)

Branislav Jánoš

strelec prvého slovenského gólu na ZOH v Lillehammeri
Na turnajoch počas minulého roka sa mi celkom pozdával štýl hry aj výkony viacerých hráčov. Nemožno však porovnávať zápasy na Nemeckom pohári s duelmi na olympiáde. Keď chlapci postúpia medzi osem najlepších, bude to dobrý výsledok. Je to reálna túžba. V tíme je viacero mladých hráčov a mužstvo je správne vyvážené staršími skúsenejšími hráčmi, ktorí by mali tvrdiť muziku. Pri troche šťastia môžu chalani pripraviť aj nejaké prekvapenie. V lige sa mi pozdáva Michal Krištof z Nitry. Prial by som mu, aby v Pjongčangu urobil dieru do sveta. Nepoznám ho osobne, ale spolu s Matejom Paulovičom majú správny drajv, sú zdravo drzí a vedia si vypracovať šance. Technicky aj korčuliarsky sú šikovní. Budem rád, keď sa dostanú do väčšieho povedomia, doma aj v zahraničí.

Ján Filc

bývalý reprezentačný tréner
Vedenie národného tímu si postavilo reálny cieľ – postúpiť do štvrťfinále a pokúsiť sa i o krok ďalej, ak to pôjde. Ak sa vydarí turnaj brankárom a podarí sa hráčom realizovať to, čo od nich tréner chce aj v ofenzíve, mohli by prekvapiť. Dynamika i dobrá vôľa chlapcom nechýba. Prejav sa mi zatiaľ nepáčil, očakával som viac v ofenzíve. Verím, že na olympiáde to bude lepšie. V slovenskom hokeji vždy dobre fungoval rýchly prechod z obrany do prečíslení a to sa v hre mužstva sem-tam objavovalo. Slabinou bola schopnosť udržať puk v útočnom pásme. To bude dôležité. Mám pocit, že príjemne prekvapiť môže ktorýkoľvek z mladých chlapcov vo výbere. Napríklad Nitrania Krištof s Paulovičom. Doma sú oživením súťaže, až turnaj však ukáže, ako sa dokážu presadiť v medzinárodnej konfrontácii.

František Hossa

bývalý reprezentačný tréner
Slovákov čakajú už v základnej skupine veľmi nároční súperi. Len Slovinsko je o čosi prijateľnejší súper, no i s ním to bude ťažký boj, najmä po psychickej stránke. Buďme k sebe úprimní, kvalita v našom tíme už nie je taká vysoká, ako po minulé roky. Nemôžeme využiť hráčov z NHL, hoci ani tam ich už veľa nemáme. Prípravné zápasy naznačovali, že v ofenzíve až takí silní nebudeme a práve toho sa trošku obávam. Veľmi dôležité bude, akú formu budú mať brankári. Na tých to bude stáť. Jedno meno, kto by mohol prekvapiť, nepoviem, ale v mladších chlapcoch z našej ligy je potenciál. Ukázali svetlé momenty počas turnajov a prípravných zápasov. Niekto z nich by mohol chytiť ideálnu formu a zažiariť. Najväčšia zodpovednosť však bude jednoznačne na brankároch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ján Filc #Pjongčang 2018 #František Hossa #Branislav Jánoš