Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Kuzminová dostala medailu. Postriebrila ju krajanka Barteková

Slovensko malo hneď dvojnásobné zastúpenie na utorkovom medailovom ceremoniáli pri príležitosti striebra biatlonistky Anastasie Kuzminovej v stíhacích pretekoch na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

13.02.2018 11:48
debata (42)
Kuzminová dostala striebornú medailu Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Anastasia Kuzminová so striebornou...

Cenné kovy totiž odovzdávala členka Medzinárodného olympijského výboru Danka Barteková, spolu s ňou to bol viceprezident Medzinárodnej biatlonovej únie pre rozvoj Olle Dahlin.

Ceremoniál sa uskutočnil o 19.31 h miestneho času (11.31 h SEČ) v Pjongčangu na námestí na to vyhradenom. Kuzminová pri vyhlásení jej mena vystúpila na stupne víťazov a všetkým prítomným venovala hlboký predklon ako poďakovanie za podporu.

„Je to úplne nová emócia, aj keď som už mala na krku viacero medailí. Je to ako z čistého listu nanovo napísaná história, moje verše športovej kariéry,“ povedala po dekorovaní.

Populárna Nasťa stála na striebornom piedestáli sťa olympijská víťazka, hoci tou bola o čosi menej žiariaca Nemka Laura Dahlmeierová. „Pozerám do kamier a asi žiarim radosťou… Ani medailu som si poriadne nepozrela, ale je zaujímavá a ťažká,“ konštatovala Nasťa, ktorej išli z rozradostenej duše ďalšie úprimné slová:

„Ja si myslím, že každý športovec si zaslúži to, na čo má a na čo je pripravený. Ja Laure prajem zo srdca jej zlato, zaslúžila si ho. A ja už svoje zlaté tiež mám a ak sa podarí ďalšia, tak budem rada, ale teraz sa teším z tejto striebornej.“

Anastasia Kuzminová skončila v pondelok druhá v stíhacích pretekoch na 10 km za Nemkou Laurou Dahlmeierovou a pred Francúzkou Anais Bescondovou. Biatlonistky už v stredu večer miestneho času (12.05 h SEČ) čakajú vytrvalostné preteky na 15 km.

„Zajtra sú najdlhšie preteky. Postavím sa na štart so zámerom, aby som bola čo najrýchlejšia a ak vietor dovolí, tak sa azda podarí aj streľba. Ale konkrétny cieľ si nekladiem.“

42 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Danka Barteková #Anastasia Kuzminová #Pjongčang 2018