Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Českou jednotkou bude Francouz, Gulaš so slzami v očiach

Brankárskou jednotkou českej hokejovej reprezentácie na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu bude gólman Traktora Čeľabinsk v KHL Pavel Francouz. Rodák z Plzne dostal prednosť pred Dominikom Furchom z Avangardu Omsk. Po pondelkovom tréningu to uviedol tréner českého národného tímu Josef Jandač.

12.02.2018 12:26
Česko ZOH Pjongčang 2018 Foto: ,
Náhradníkom Pavla Francouza bude Dominik Furch (na snímke počas tréningu).
debata

„Rozhodli sme sa tak po dohode s trénerom brankárov,“ povedal kouč podľa portálu isport.cz. Francouz s Furchom si rozdelili posledný prípravný zápas proti Fínsku, Druhý menovaný dvakrát inkasoval, Francouz si vo svojej polovici stretnutia udržal čisté konto.

„Dohodli sme sa, že ak sa mu bude dariť, tak z bránky nevylezie. Takže nech tam zalezie a zostane tam,“ dodal Jandač.

Česká reprezentácia nemôže na ZOH rátať so službami najproduktívnej­šieho hráča domácej extraligy Milana Gulaša, ktorý si proti Fínom poranil koleno. V nominácii ho nahradil Martin Růžička.

„Je to pre mňa ťažký moment, nerozumiem tomu. Celý život makáte, aby ste si dokázali, že môžete niečo dokázať… Keď sa mi to konečne podarilo, zasa som o to prišiel. Veľmi som sa tešil, konečne mi vyšla nominácia, ešte k tomu na taký turnaj. A opäť si nezahrám,“ so slzami v očiach hovoril 32-ročný útočník Gulaš, ktorý v drese Plzne získal v tejto sezóne 61 bodov v 48 zápasoch.

Českí hokejisti odohrajú úvodný zápas na zimných olympijských hrách v Pjongčangu vo štvrtok proti Kórei. V skupine ich čakajú aj duely s Kanadou a Švajčiarskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Francouz #Pjongčang 2018 #Českí hokejisti