Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová odkladá medaily do ponožiek: Porovnávať ma s Phelpsom? Ste blázni

Americká reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Mikaela Shiffrinová je na zimných olympijských hrách v Pjongčangu favoritkou na zisk hneď niekoľkých medailí.

11.02.2018 21:36
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová počas tréningu v Pjongčangu.
debata

Jej hlavnou disciplínou je slalom, v ktorom bude v stredu 14. februára bojovať o cenné kovy aj s dvojicou Sloveniek Petrou Vlhovou a Veronikou Velez-Zuzulovou. Mnohí o Shiffrinovej hovoria ako o novom Michaelovi Phelpsovi, tento americký plavec získal dovedna 23 olympijských medailí.

„Ste blázni. Veď on má 23 medailí. Chápem, že ide o porovnanie medzi rôznymi odvetviami, no nemyslím si, že existuje zimný šport, v ktorom niekto môže nazbierať 23 olympijských medailí. Nikdy som si nedokázala sama seba predstaviť v jednej vete s Michaelom Phelpsom. Je to ako porovnávať jablká a pomaranče,“ poznamenala Shiffrinová.

Američanka plánuje v Pjongčangu štartovať vo všetkých disciplínach. „Stále si však nie som istá, či na to budem mať silu. Teraz sa sústredím na obrovský slalom a slalom. Potom začnem premýšľať nad rýchlostnými disciplínami,“ informovala mladá suverénka medzi zjazdárkami.

Shiffrinová v druhej polovici januára cítila únavu. „S fyzickou únavou prišla aj mentálna. Zdá sa, že to vyplynulo z podcenenia, koľko energie stojí štart v rýchlostných disciplínach,“ myslí si. Američanka už má na svojom konte jedno olympijské zlato, získala ho ako 18-ročná v slalome na ZOH 2014 v Soči. Prezradila aj to, ako skladuje svoje cenné kovy.

„Odkladám si ich do ponožiek. Už pred Soči som počula, že je to najlepšie miesto na odkladanie medailí. Takto sú v bezpečí a pripravené na to, aby som ich preniesla niekam inam. Ale neprezradím, kde presne ich mám doma odložené. Niekto by to možno chcel zneužiť a ukradnúť mi ich,“ poznamenala s úsmevom.

Vyjadrenia Mikaely Shiffrinovej priniesol Olympijský informačný servis.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Pjongčang 2018