Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sú zo všetkých najtestovanejší. MOV si posvieti na výroky Jelistratova

Olympijskí športovci z Ruska (OŠR) sú najtestovanejší zo všetkých účastníkov ZOH v Pjongčangu. Podľa Medzinárodného olympijského výboru sú vysoko rizikovou skupinou v súvislosti s možným dopingom.

11.02.2018 10:12
Semion Jelistratov Foto: ,
Šortrekár Semion Jelistratov.
debata (101)

„Pred olympiádou sme ich testovali najčastejšie zo všetkých. Teraz si môžeme byť istí, že sú Rusi čistí. No kvôli ich minulosti musíme byť stále ostražití,“ povedal šéf lekárskeho tímu MOV Richard Budgett.

Prvú medailu z tímu OŠR získal šortrekár Semjon Jelistratov, keď vybojoval bronz v pretekoch na 1500 m. „Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať bronzovú medailu napriek všetkým okolnostiam. Venujem ho všetkým Rusom, ktorí nemôžu byť na olympiáde,“ citovala Jelistratova agentúra DPA.

MOV preskúma tieto vyjadrenia. Má podozrenie, že jeho preslov mohol porušiť pravidlá hnutia.

Rusko prišlo o možnosť zúčastniť sa na tohtoročných ZOH v dôsledku štátom podporovaného dopingu počas Hier v Soči pred štyrmi rokmi. MOV však povolil niektorým tamojším športovcom predstaviť sa v Pjongčangu pod neutrálnou vlajkou s označením Olympijskí športovci z Ruska (OŠR). Jelistratov tento krok v sobotu označil za „príliš prísny a nespravodlivý.“

V Pjongčangu súťaží celkovo 169 športovcov s označením OŠR.

101 debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #Rusko na ZOH