Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V biatlone je možné všetko. Zabojujem zo všetkých síl, nevzdáva sa Kuzminová

Na trati odovzdala všetko. Na strelnici jej však silný vietor odfúkol vytúženú medailu. Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová (33) sa nedočkala zlatého olympijského hetriku zo šprintu. Hoci v pjongčanskom chlade bojovala rodáčka z ruskej Ťumene ako život. Najlepší bežecký čas spomedzi všetkých pretekárok ju napokon posunul na 13. priečku.

11.02.2018 08:24
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová v cieli šprintu v Pjongčangu.
debata (10)

"Nie je to výsledok, na ktorý sme sa všetci tešili a čo som od seba očakávala. Bolo treba bojovať s vetrom a tento boj som nevyhrala,” vravela v cieli Kuzminová pre slovenské médiá.

Tri chyby na strelnici sú v šprinte priveľa. Súhlasíte?

Nie je to veru najlepší výkon. Na to, aby som bola spokojná, som potrebovala odstrieľať maximálne s jednou chybou. Bežecký výkon nebol zlý, preto netreba z tohto výsledku robiť tragédiu. Prídu ďalšie preteky, ďalšia šanca. Šprint treba predýchať, urobiť analýzu a ísť ďalej.

Čo sa stalo po prvom nepresnom výstrele v ľahu?

Prvý výstrel mi ukázal, že spôsob vymeriavania striel nefungoval, bolo treba cvakať, čiže korigovať mieridlá. Proti vetru som cvakla, ďalšie strely mi už padli. Iba tá posledná na ležke mi nevyšla, bola to hrana.

Šprint biatlonistiek na ZOH v Pjongčangu Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Anastasia Kuzminová na trati šprintu v Pjongčangu.

Po dvoch chybách ste pred streľbou v stoji boli v situácii buď – alebo. Museli ste vybieliť všetky terče, ak ste chceli pomýšľať na medailu?

Samozrejme, ale snažila som sa na to nemyslieť. Chcela som sa koncentrovať len na každý jeden výstrel, aby bol dokonalý a precízny. Posledný výstrel mi napokon nevyšiel. Vtedy som si už nevedela poradiť s tepmi. Bola som taká rozhodená, že som nevedela poriadne ustáliť záverečný pokus.

Na strelnici vám vietor výrazne skrížil plány. Aký pocit ste mali zo seba na trati?

Aj tam nám situáciu výrazne komplikoval silný vietor. Bránil mi vo výraznejšom posune vpred. V niektorých častiach trate vietor zastavil pretekárku. Bolo teda treba bojovať s vetrom – nielen na strelnici, ale aj na trati.

Na stíhacie preteky vybehnete necelých 54 sekúnd za líderkou – Nemkou Laurou Dahlmeierovou. Je reálne s touto stratou pomýšľať na výrazné zlepšenie?

Všetko je možné. Biatlon je o tom, že ak vládzete bežať a darí sa vám streľba, stíhačka je nádejná. Budem sa snažiť zo všetkých síl.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Pjongčang 2018