Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vietor dosahoval v nárazoch až 100 km/h. Zjazd mužov preložili na štvrtok

Nepriaznivé počasie prinútilo v nedeľu organizátorov ZOH v Pjongčangu urobiť prvý škrt v plánovanom harmonograme súťaží. Pre silný vietor v stredisku Čongson museli odložiť mužský zjazd. Kráľovská alpská disciplína by sa mala ísť až vo štvrtok.

10.02.2018 19:51 , aktualizované: 11.02.2018 02:57
Čongson, zjazd, ZOH, zrušenie Foto: ,
Prázdne stredisko Čongson po zrušení nedeľňajšieho zjazdu na ZOH.
debata (3)

„Pre silný vietor a nepriaznivú predpoveď na dnešný deň sa jury spolu s organizačným výborom hier rozhodli odložiť mužský zjazd na iný termín,“ informovali kompetentní v nedeľu ráno miestneho času v oficiálnom stanovisku. Vietor v nárazoch v horách dosahoval až 100 km/h.

Zjazd mužov mal odštartovať o 11.00 miestneho času (3.00 SEČ), už od rána ale nepremávala lanovka a zjazdovka bola kompletne uzavretá. Približne tri hodiny pred štartom napokon preteky definitívne odložili.

Organizátori kontrolujú trať obrovského slalomu... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Pjongčang, ZOH, vietor Organizátori kontrolujú trať obrovského slalomu v Pjongčangu.

Jury zároveň pre nepriaznivú predpoveď zrušila aj na pondelok naplánovaný tréning zjazdu pred kombináciou. Tá by sa ale mala ísť v utorok, tak ako bolo pôvodne plánované. Zjazd preložili predbežne na štvrtok a mužský super-G posunuli o jeden deň neskôr na piatok. Obe kĺzavé disciplíny by mali odštartovať o 11.00 miestneho času, informovala agentúra APA.

„Je to škoda. Bol som správne motivovaný a už som sa tešil na preteky. Na počasie však nemáme žiaden vplyv. Len aby sa nič horšie nestalo,“ reagoval nemecký pretekár Thomas Dressen, citoval ho portál sport1. de. Jeden favoritov súťaže Nór Kjetil Jansrud označil rozhodnutie za nevyhnutné.

Nie je to prvý prípad, keď sa kráľovská disciplína zjazdového lyžovania na Hrách neuskutočnila v plánovanom termíne. V Nagane v roku 1998 preteky odložilo husté sneženie, vo Vancouveri pred ôsmimi rokmi nepustil zjazdárov do bojov o medaily dážď, po ktorom bola trať príliš mäkká.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazd mužov #Pjongčang 2018