Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojníci Kima a Trumpa zabávali počas ceremoniálu. Ochranka ich vyhodila

Dvojníci amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una vzbudili značný záujem počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Pjongčangu.

09.02.2018 18:14
Pjongčang, Kim čong-un, Donald Trump Foto: ,
Dvojníci severokórejského diktátora Kim Čong-una a amerického prezidenta Donalda Trumpa.
debata (5)

Keď sa spolu objavili na tribúne, rýchlo zasiahla bezpečnostná služba a odviedla ich preč. Aj v zákulisí si však nesúrodú dvojicu rmnoho návštevníkov s pobavením fotilo a natáčalo.

„My spolu vychádzame skvele,“ povedal agentúre Reuters Kimov dvojník. Obaja skutoční štátnici si pritom cez médiá často vymieňajú urážky.

„Chceli sme tu všetkých prekvapiť a priniesť svetu mier. A oni nás vyženú zo štadióna, to je naozaj nefér,“ dodal muž prezlečený za severokórejského diktátora. „Rád by som vedel, či takto budú zaobchádzať aj s mojou sestrou,“ dodal.

Kima sestra Kim Jo-Čong sa zúčastnila na slávnostnom začiatku Hier, ceremoniál sledovala z VIP lóže. Za americkú stranu bol na mieste viceprezident Mike Pence.

Pjongčang: Otvárací ceremoniál v obrazoch Fotogaléria - 48 fotiek Všetky fotky
Slovenská vlajka v strede štadióna uvádza...

Domáci juhokórejskí športovci prišli na štadión spoločne s reprezentantmi KĽDR pod vlajkou symbolizujúcou zjednotenie Kórejského polostrova. Posledná členka štafety s olympijským ohňom, krasokorčuliarka Kim Ju-na, potom prevzala pochodeň od dvoch hokejistiek, juhokórejskej a severokórejskej členky spoločného národného tímu, ktorý bude v Pjongčangu hrať.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Kim Čong-un #Donald Trump #Pjongčang 2018