Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohľadnica z Pjongčangu: Rýchlovlak, ktorý sa nemýli

Keď vystúpite z lietadla v juhokórejskom Inčchone-Soule, vyrojí sa na vás zo všetkých strán ľudské mravenisko. Ak však máte pred sebou vyše dvojtýždňovú olympijskú víziu, nemusíte zúfať, nestratíte sa.

08.02.2018 18:51
KTX, rýchlovlak Foto: ,
Rýchlovlaky KTX, ktoré prepravujú cestujúcich medzi mestami Soul a Gangneung.
debata (1)

Do minúty – podľa pestrofarebných odkazov šípok (aj v angličtine) – nájdete miesto, kde vám s milým úsmevom do fólie zalejú olympijskú akreditáciu a s ňou na krku je predsa len všetko jednoduchšie. Stačí prejsť cez kontrolu s platným pasom a vypísaným papierom potrebným pre vstup do krajiny a obďaleč už sedia dobrovoľníci, ktorí vám vytlačia vstupenky na KTX.

Dokonca vás ochotne aj zavedú na miesto, kde lietadlo vymeníte za tento moderný kórejský rýchlovlak. Zdá sa to neuveriteľné, ale nemusíte pritom ani opustiť priestory letiska. Výťahom sa zveziete o poschodie nižšie a odtiaľ po približne 100-metrovej jednoduchej navigácii vystúpite na modernej stanici KTX.

Najnovšia pýcha Kórejčanov dosahuje rýchlosť 250 km/h. Napriek tomu zastane na meter presne tam, kde chce(te). Ak máte lístok do siedmeho vagóna a nepostavíte sa na sedmičku zaznačenú na ploche nástupiska, riskujete návrat milého dobrovoľníka. Ten sa naozaj o chvíľu ukáže a s úsmevom vás poučí, že stáť treba presne tam, kde chcete aj nastúpiť.

Lebo tento supermoderný vlak sa nemýli.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #pohľadnica z Pjongčangu