Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na korčuliach stála prvýkrát v živote pred dvomi mesiacmi. Teraz je na ZOH

Pred dvoma mesiacmi kolumbijská rýchlokorčuliarka Laura Gomezová Quinterová prvýkrát v živote pretekala na ľade a teraz je na olympijských hrách.

07.02.2018 17:08
Laura Gomezová Quinterová Foto:
Laura Gomezová Quinterová.
debata (4)

Pred svojím vystúpením v súťaži s hromadným štartom má starosť hlavne o to, aby jej včas prišla do Pjongčangu reprezentačná kombinéza.

„Mám svoju kombinézu na Svetový pohár, ale nie olympijskú. Čakám na ňu. Som stále v šoku, pretože som sa dozvedela len minulý týždeň, že na pôjdem olympiádu. Vôbec neviem, ako som sa sem dostala,“ povedala novinárom Gomezová Quinterová, ktorá je v Kangnungu s reprezentačným kolegom Pedrom Causilom.

Dvadsaťsedemročná pretekárka jazdila na in-line korčuliach a niekoľkokrát štartovala aj na majstrovstvách sveta. Vlani v lete sa rozhodla otestovať pre zábavu korčuľovanie aj na ľade a vyrazila na skusy do Salt Lake City.

Rýchlokorčuľovanie sa jej zapáčilo a na začiatku decembra v Calgary debutovala vo Svetovom pohári. V závode na 3000 metrov skončila predposledná, na víťaznú Japonku Miho Takagiovú stratila skoro pol minúty.

Skutočnosť, že špičkovým pretekárkam sa nemôže rovnať, však kolumbijskej reprezentantke nijako neprekáža. Svoju nečakanú olympijskú premiéru si užíva plnými dúškami. „Normálne nepatrím k ľuďom, čo stále niečo fotia. Ale tu som zo všetkého úplne mimo – je to krásny zážitok. Chcem si to užiť, ale tiež pretekať a bojovať,“ uviedla Gomezová Quinterová.

Jediné, čo jej kazí zážitok z hier, je zima. „Je hrozná, my sme zvyknutí celý rok na letné počasie. Ale toto je skutočná zima a my sme na zimnej olympiáde. Ja som z nej nadšená,“ dodala.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #Laura Gomezová Quinterová