Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Pjongčangu ešte čakajú hokejistov, krasokorčuliarov a Žampovcov

V dejisku ZOH 2018 v Pjongčangu (9. - 25. februára) sú momentálne okrem hokejistov, krasokorčuliarov a zjazdových lyžiarov Andreja a Andreasa Žampovcov už všetci členovia slovenskej výpravy SR.

05.02.2018 18:20
Olympijská dedina, otvorenia Foto:
Olympijská dedina v Kangnungu počas otvorenia 1. februára.
debata

Keďže v horskej dedine je už dávnejšie avizovaný problém s ubytovaním niektorých členov realizačných a podporných tímov biatlonistov a zjazdových lyžiarov, až do oficiálneho otvorenia ZOH 2018, teda do 9. februára, viacerí z nich museli zostať dočasne bývať v prímorskej olympijskej dedine.

Objednané ubytovanie v troch hoteloch, ktoré sú blízko horskej olympijskej dediny, budú mať Slováci k dispozícii až od 9. februára. Informoval o tom oficiálny web SOV olympic.sk.

„O tomto dočasnom riešení sme vedeli už rok dopredu, lebo organizátori nám oznámili, že majú problém s ubytovaním olympijských výprav najmä v horskej dedine, kde sú možnosti bývania dosť limitované,“ povedal na margo aktuálneho problému Roman Buček.

Už to začína vyzerať :) #pyeongchang2018 #zoh #zimnaolympiada #olympicvillage

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenský olympijský tím (@slovenskyolympijskytim),

„Všetkým zainteresovaným sme to veľmi skoro povedali s tým, že priamo na mieste budeme akceptovať ich rozhodnutia. Necháme im voľnú ruku, nech sa v otázke bývania rozhodnú podľa vlastného uváženia. Do troch hotelov, ktoré nám organizátori ponúkli, sa však budú môcť nasťahovať až po oficiálnom otvorení zimnej olympiády. Dovtedy budeme musieť improvizovať. Boli sme však na to pripravení, vedeli sme o tom. Táto situácia nás neprekvapila,“ konštatoval Roman Buček.

„V prvom rade by som bol rád, keby sa našim športovcom na tejto olympiáde splnili ich vysoké ambície,“ reagoval Roman Buček na otázku, s čím bude spokojný koncom februára po návrate z Pjongčangu.

„Potešilo by ma, keby sa našim športovcom, ktorí išli na ZOH s medailovými túžbami, ich smelé sny aj podarilo splniť. A tým športovcom, ktorí majú snahu a osobnú kapacitu dosiahnuť v súťažiach dobré umiestnenie, teraz nehovorím priamo o medailách, želám, aby sa im ich plány splnili. A samozrejme, potešilo by ma aj to, ak by tí reprezentanti, ktorí nás budú na tejto olympiáde reprezentovať, dokázali v týchto náročných pretekoch ísť na na úrovni svojho osobného maxima,“ pokračoval šéf slovenskej misie v Pjongčangu Roman Buček.

Atmosféra v Pjongčangu pred otvorením ZOH Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Stena mieru počas odhalenia v olympijskej...

K téme o spokojnosti s vystúpením Slovákov na olympiáde v Kórei sa pridal aj prezident SOV Anton Siekel: „Samozrejme, ich výsledky budeme po olympiáde merať rozličným pohľadom. To je predsa normálne a zákonité. Na olympiáde všetci chcú zvíťaziť. Ale podarí sa to iba tým najlepším. Treba tiež povedať, že nech bude športový výsledok našich zástupcov akýkoľvek, nech budú ich medailové sny naplnené, alebo nebudú, v prvom rade samotní športovci musia byť spokojní so svojimi výsledkami. Budem rád, keď sa z dejiska budú vracať s poznaním, že na olympiáde predviedli výkon na hranici svojich síl a možností, že na olympiáde odviedli takú prácu, s ktorou sú aj oni spokojní,“ zdôraznil prvý muž slovenského olympijského hnutia Anton Siekel.

debata chyba
Viac na túto tému: #SOV #olympijská dedina #Pjongčang 2018